Üzletnyitás

Üzletnyitás feltételei, üzletnyitási kérdések. A kereskedelmi/vendéglátó egységek engedélyezését, bejelentését a 210/2009 (IX.29.) Kormányrendelet a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szabályozza.

Üzletnyitás jogszabályai:

Egy új üzlet megnyitását a területileg illetékes önkormányzatnál kell elindítani. A jegyző nyilvántartásba veszi az üzletet és kiadja a nyilvántartási számot. A kereskedelmi tevékenység bejelentésének illeték vonzata van.

Bizonyos esetekben működési engedélyt kell kérni, ilyen a kémiai biztonságról szóló törvény alá tartozó termékek forgalmazása pl.. Más esetekben pedig külön engedélyt kell kérni a NÉBIH-nél.

(A külön-engedélyhez kötött termékek listáját megtalálja a 57/2010. (V. 7.) FVM rendelet az élelmiszerek forgalomba hozatalának, valamint előállításának engedélyezéséről, illetve bejelentéséről 2. sz. mellékletében.)

Beadandó dokumentumok:

A járási állat-egészségügyi hivatal a külön engedély benyújtását követő 30 napon belül helyszíni szemlét tart. Már a szemle alkalmával kérheti az alábbi információkat:

  • közmű nyilatkozatokat,
  • technológiai leírást és elrendezési rajzot,
  • anyagmozgatási és személyforgalmi és göngyölegtárolási tervet,
  • az áruszállítás tervezett módját,
  • tervezett alkalmazotti létszámot,
    szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását,
  • tisztítási, mosogatási, takarítási utasítást,
  • melléktermék és a hulladék-kezelési és ártalmatlanítási tervet,
  • az ivóvíz megfelelőségét tanúsító, 30 napnál nem régebbi vízvizsgálati eredményt,
  • vendéglátó létesítmény esetében nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a létesítményben szándékoznak-e előkészítetlen lőtt vadat feldolgozni.

Mozgóboltban vagy közterületen történő forgalomba hozatal esetén a külön engedély iránti kérelemhez csatolni kell:

  • az ivóvízellátás, szennyvízelvezetés, illetve elhelyezés, energiaellátás leírását,
    technológiai leírást, mely tartalmazza az árusító helyeket, árusítási módot és a telephelyet,
  • a kézmosási, WC-használati lehetőség ismertetését,
  • a mosogatási, takarítási, fertőtlenítési utasítást,
  • a hulladékszállítás, elhelyezés leírását,
  • szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását.

Élelmiszer előállító üzeme engedélyezése

Ebben az esetben bővebb tervdokumentációra lesz szüksége, mely elkészítésében szintén tudunk segíteni!

Élelmiszer előállító üzemek engedélyeztetése abban különbözik az élelmiszer kereskedelmi egységek engedélyezésétől, hogy amennyiben növényi üzemről beszélünk, akkor csak egy regisztrációt kell kérni a létesítmény telephelye szerint illetékes megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állat-egészségügyi igazgatóságától, míg engedélyköteles -azaz állati eredetű alapanyagokat feldolgozó- üzem esetén engedélyezési eljárásban kell részt venni, melyet szintén a létesítmény telephelye szerint illetékes megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állat-egészségügyi igazgatósága végez.

8 fő élelmiszermérnök - HACCP rendszergazda, 2 fő munkavédelmi technikus/előadó, 1 fő tűzvédelmi technikus, gyakorlott oktatók, több mint 15 év gyakorlati tapasztalattal

elkészített és a hatóság által elfogadott dokumentáció 2200 ügyfélnek 2018-ban

(akár) 24 órán belül sürgős igény esetén, Magyarország bármelyik településére, garancia vállalásával, egy helyről megkapja az összes szükséges dokumentációt

Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével

Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 20 312 6892 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.

A HACCP Tanácsadó Kft. csapata

Gosztonyi Zsuzsanna

ügyvezető-tulajdonos, élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

Fröhlich László

ügyvezető-tulajdonos, marketing szakközgazdász, gazdasági-operatív vezető

Tokaji András

szaktanácsadó, vezető oktató

Nagy Gábor

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

Nagy Éva

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Szirovicza Edit

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, tűzvédelmi technikus

Kassai Zsolt

szaktanácsadó, munkavédelmi technikus

Szilágyi Péter

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Gajdi Krisztina

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Szalainé Kiss Renáta

élelmiszermérnök, tanácsadó, irodavezető

Borbíró Cintia

tanácsadó, élelmiszermérnök, gyártmánylap koordinátor

Palotás Zoltánné, Virág

munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

Küldetésünk

Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.