HACCP dokumentációra van szüksége

a működéshez?

Garanciával készítünk HACCP-t Magyarország bármely településén akár 24 órán belül!

 • HACCP Rendszer Kiépítés az Ön egységére sok éves szakmai tapasztalattal, jó árakon, gyors, rugalmas, pontos munka.
 • Sürgős esetben akár 24 órán belül elkészítjük  HACCP kézikönyvét
 • 8 fős mérnök  csapatunk  komplex szolgáltatást nyújt  az egysége dokumentációinak kialakításában (HACCP, Munka-Tűzvédelem, oktatások), az engedéyezésben, szabályos működésben először telefonon, utána a helyszínen.

Telefonon azonnali segítséget kap tőlünk, egy próbát megér az ingyenes szakmai segítség, HÍVJON: +36-30-348-8407

Azért dolgozunk, hogy segítsük vállalkozását felkészülni a hatósági ellenőrzésekre!

 • Nem kell külön-külön cégeket keresnie a különböző szakterületekre, mert elkészítjük a megfelelő HACCP dokumentációt, élelmiszer higiéniai dolgozói oktatásokat és amire szüksége lehet ( HACCP, Munkavédelem, Tűzvédelem, Oktatások stb.) komplexen átadunk Önnek kedvező áron cégünktől.
 • Előzze meg az ellenőrzést! Ha bizonytalan a megfelelésben, tanácsainkkal és HACCP-vel segítjük a szabályos működést! Helyszíni bejárással feltárjuk a megfelelési hibákat, javaslatot teszünk a megoldásra.
 • Gyakorlati tapasztalatainkkal segítjük az egység  kialakítását, ezzel elősegítjük a hatósági megfelelést és a gördülékeny engedélyezést!

Mi történik a helyszíni találkozás során?

 1. Helyszíni bejáráskor egyeztetjük a forgalmazni, készíteni kívánt termékkört az egység adottságaival.
 2. Feltárjuk tevékenységre vonatkozó jogszabályi előírásokat és javaslatokat teszünk a költséghatékony megfelelésre.
 3. Ha nem szükséges komolyabb átalakítás, akkor felmérjük az engedélyezéshez, működéshez szükséges dokumentációk (HACCP, különengedély, Munkavédelem, Tűzvédelem) alapjait, amit rugalmasan, rövid időn belül és jó áron elkészítünk Önnek.
 4. Komolyabb átalakítás esetén megrajzoljuk az általunk javasolt anyagmozgaási-technológiai elrendezési rajzot, amit Ön megmutat és véleményeztet a szakhatósággal. Hatósági jóváhagyással elkészíti az átalakítást és ezt követően ismételt bejárással végezzük el az engedélyhez szükséges  (HACCP, különengedély, stb) dokumentációk elkészítését
 5. A HACCP kézikönyv és további dokumentációk átadását követően is bármikor kérhet tőlünk segítséget telefonon vagy e-mailben.
 6. Dokumentációinkra garanciát vállalunk sok éves szakmai tapasztalatunk, jó hatósági kommunikációnk és felelősség biztosításunk alapján!

Mit tartalmaz az általunk kiadott, szabályos HACCP dokumentáció?

 • Az aktulis üzemeltető adataira, tevékenységére szól az érvényes HACCP Kézikönyv, vagy HACCP felülvizsgálati dokumentáció.
 • A HACCP dokumentációink tartalmazza a vállalkozás által forgalmazott vagy készített termékek leírását, valamint az adott tevékenységre vonatkozó technológiai leírást. Amennyiben a későbbiekben bővíti a termékkört, akkor HACCP felülvizsgálat szükséges. 
 • HACCP Kézikönyvünk minden esetben tartalmazza az adott kialakításra vonatkozó anyagmozgatási és technológiai rajzot, ami a különengedély dokumentáció része. A későbbiekben történő technológiai átalakításkor ismételt helyszíni bejárás, a technológiai rajz módosítása és HACCP felülvizsgálat szükséges.
 • HACCP élelmiszerbiztonsági dokumentációnk tartalmazza a termékkörökhöz tartozó, részletes folyamatábrákat.
 • Élelmiszerbiztonsági Kézikönyvünk része a folyamatábrákhoz tartozó pontos veszélyelemzés, valamint CCP (kritikus élelmiszerbiztonsági pontok a technológia során)  pontokhoz tartozó szabályozás.
 • HACCP dokumentációnkban elkészítjük Önnek az egység élelmiszerbiztonságát szabályozó munkautasításokat. A tisztítószerek változásával ezek a tisztítási, fertőtlenítési, mosogatási, takarítási tervek is változnak. Ilyenkor HACCP felülvizsgálat szükséges.
 • HACCP Kézikönyvünk szerves részét képezik a CCP pontokat felügyelő HACCP naplók, HACCP munkalapok. Ezeket elektronikus formában is átadjuk Önnek.
 • A HACCP kézikönyv véglegesítését követőn adjuk át az Ön egységének szabályos élelmiszerbiztonsági működését igazoló, harmadik fél által kiadott HACCP tanúsítványt, HACCP Certificációt.
 • HACCP tanúsítvány 1, max 2 évig érvényes. Lejáratát követően az Ön egységében ismételt élelmiszerbiztonsági bejárás szükséges, ami HACCP felülvizsgálattal történik. Ezt az időpontot mi is figyeljük, de Ön is jelezheti.

  Mikor van szüksége Új HACCP-re? 

  • Új egységet nyit vagy hatósági ellenőrzése volt és ezt előírták Önnek.
  • Új technológiát vezetett be
  • Új terméket fejlesztett és az új termékek nem szerepelnek a meglévő HACCP kézikönyvben!
  • Átalakította az egységét és erre a területre nem történt szabályozás!
  • Van HACCP-s tanácsadója, de jobbat szeretne.

  Az 5 évnél régebbi HACCP dokumentumok már elavultak. Felülvizsgálat esetén a régi dokumentum is használatban marad! Ez hátrányt jelent egy idő után, mert sem Ön ‘,sem a hatóság nem fogja átlátni a HACCP szabályozást. Ilyenkor kötelezni fogják a HACCP egységes szerkezetbe foglalására….. (ilyenkor újat kell készítenünk Önnek!)

  8 fő élelmiszermérnök - HACCP rendszergazda, 2 fő munkavédelmi technikus, 1 fő tűzvédelmi technikus, IFS, Globalgap auditorok, gyakorlott oktatók, Közel 20 év gyakorlati tapasztalattal

  elkészített és a hatóság által elfogadott dokumentáció több mint 2200 ügyfélnek 2022-ben is

  (akár) 24 órán belül sürgős igény esetén, Magyarország bármelyik településére, garancia vállalásával, cégünktől megkapja az összes szükséges dokumentációt

  A HACCP Tanácsadó Kft. szerződött gyakorlati képzőhelye a Szegedi Tudományegyetem Élelmiszermérnöki Karának

  Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével

  Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 826 63 04 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.

  A HACCP Tanácsadó Kft. csapata

  A kötelező digitális önellenőrzési rendelet hatálybalépésének ideje: 2024. május 01.!

   

  Ajánlatunk a digitális megfeleléshez:

  Létrehoztuk a felhő alapú komplett digitális rendszerünket a HODORT ( HACCP Okos Digitális Online Rendszer )melynek használatával partnereink eredményesen és hatékonyan tudják elvégezni a részükre kötelezően vezetendő digitalizált dokumentációs feladatokat.

  A saját fejlesztésű HODOR digitális önellenőrzési rendszer főbb elemei:

  • HACCP naplók
  • GHP ellenőrzések
  • Élelmiszer önellenőrzési feladatok
  • nyomonkövetés
  • HACCP audithoz kapcsolódó nyilvántartás
  • Önellenőrzési audithoz tartozó nyilvántartás
  • Hibajegyzék és Intézkedési terv

  Időt, energiát, papírt takarít meg a HODOR használatával!

  tel: +36/30/348-84-07 +36/30/826-63-04

  Az új jogszabály automatikusan vonatkozik az élelmiszeres nagyvállalatokra, valamint az 50 fő feletti foglalkoztatotti létszámmal bíró kis és közép vállalkozásokra bizonyos feltételek mellett.

  Nézzen utána, hogy Ön már beletartozik-e a kötelezettek táborába vagy még vezetheti papír alapon is a dokumentációit!

  Legfontosabb tudnivalók:

  A digitális rendszerek meglétének és működésének ellenőrzését a Járási Hivatalok és a NÉBIH ellenőrei is végzik rendszeresen az egész ország területén.

  Önellenőrzésnek nevezzük (28/2017. 2.§ a) (V.30.) FM rendelet alapján azokat az ellenőrzési formákat, amelyek …az élelmiszerek megfelelő minőségével, az élelmiszerbiztonsággal, az azonosíthatósággal, a nyomon követéssel, és az élelmiszerek jelölésével kapcsolatosak….valamint
  az élelmiszer-vállalkozás működéséhez kapcsolódó, a vonatkozó jogszabályokban meghatározott követelmények, valamint az adott vállalkozás tevékenységére vonatkozóan kidolgozott követelményrendszerben előírt kötelezettségek teljesítésének az élelmiszer-vállalkozás általi ellenőrzését.

  Ennek értelmében a digitalizációs elvárás az Önellenőrzési követelményrendszer keretein belül halad, de a mélysége kiterjed:

  • a HACCP naplók elektronikus nyilvántartására,
  • nyomonkövetés elektronikus rögzítésére,
  • jó higiéniai gyakorlatot érintő pontokra
  • és az önellenőrzési követelmények teljesülésére.

  Ebből kifolyólag a rögzítés folyamatos (természetesen ebben vannak eltérések a rendszeres (pl. napi), eseti és az éves feladatokban).

  A hatóság részéről a betekintést állandóra kérik távoli és helyi hozzáféréssel is. A rögzítésnél fontos elvárásuk az időbélyegző! Területi lokáció (GPS kordináta).

  Nyilvántartási kötelezettség területi kiterjesztése:
  Minden egységnek önállóan kell a digitális nyilvántartást vezetnie!

  A specifikációba bekerül a hely adat rögzítése is. (így valós időben és valós helyen lehet csak rögzíteni!)
  A rendelet 4§ (3) pontjában leírtaknak megfelelően a dokumentáció elektronikus formában történő vezetése esetén az informatikai rendszernek az alábbi lényeges jellemzőkkel kell rendelkeznie:

  Hivatalos NÉBIH közlemény a részletes tudnivalóról:

  https://portal.nebih.gov.hu/-/fontos-valtozasok-az-elelmiszer-vallalkozasok-onellenorzeseben

  8 fő élelmiszermérnök - HACCP rendszergazda, 2 fő munkavédelmi technikus, 1 fő tűzvédelmi technikus, IFS, Globalgap auditorok, gyakorlott oktatók, Közel 20 év gyakorlati tapasztalattal

  elkészített és a hatóság által elfogadott dokumentáció több mint 2200 ügyfélnek 2022-ben is

  (akár) 24 órán belül sürgős igény esetén, Magyarország bármelyik településére, garancia vállalásával, cégünktől megkapja az összes szükséges dokumentációt

  HACCP Szakértő telefonos applikáció - az élelmiszeres vállalkozások információs kalauza

  Gosztonyi Zsuzsanna

  élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

  Fröhlich László

  ügyvezető-tulajdonos, közgazdász,  tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps  operatív vezető

  Tokaji András

  szaktanácsadó, vezető oktató

  Nagy Gábor

  élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

  Nagy Éva

  élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó

  Kassai Zsolt

  szaktanácsadó, munkavédelmi technikus

  Szilágyi Péter

  élelmiszermérnök, szaktanácsadó, tűzvédelmi előadó

  Gajdi Krisztina

  élelmiszermérnök, szaktanácsadó

  Borbíró Cintia

  tanácsadó, élelmiszermérnök, gyártmánylap koordinátor, Globalgap auditor

  Palotás Zoltánné, Virág

  munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

  Szabó Tímea

  élelmiszermérnök,  szaktanácsadó

  Küldetésünk

  Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.