HACCP

Önnek is HACCP-re van szüksége? A hatósági előírásoknak megfelelően kiépítjük vagy módosítjuk, elkészítjük az aktuális HACCP dokumentációt, dolgozói oktatásokat és amire szüksége lehet a működési dokumentumoktól a dolgozói oktatásig! Ha bizonytalan a megfelelésbenhelyszíni bejárással feltárjuk és átbeszéljük a megfelelési szabályokat. Megbeszéljük, hogy pontosan mire van szüksége tevékenysége szabályos működéséhez! Azért dolgozunk, hogy segítsük vállalkozását felkészülni a hatósági ellenőrzésekre! Költséghatékony megoldást kínálunk! Segítünk Önnek rövid határidővel, országosan!

Miért szükséges a HACCP és mit végzünk el Önnek?

  • Üzletek, üzemek, vendéglátóhelyek indításakor engedélyezési alap dokumentum a HACCP.
  • A HACCP dokumentáció tartalmazza a vállalkozás tevékenységére vonatkozó technológiai leírást.
  • A HACCP rendszer tartalmazza az adott kialakításra vonatkozó anyagmozgatási és technológiai rajzot.
  • A HACCP kialakítása során elkészítjük az egység tisztítási, fertőtlenítési, mosogatási, takarítási tervét, amit kérnek Öntől a hatósági bejáráskor.
  • A HACCP tanácsadás során átbeszéljük az adott termékkörre, technológiára, tevékenységre vonatkozó összes szabályt, így Ön tájékozott lesz a hatósági ellenőrzéskor.
  • Elkészítjük a felmérés alapján az egységre vonatkozó, egységre szabott HACCP dokumentációt

ÚJ HACCP rendszer kiépítés

Új egység nyitásakor mindig új HACCP dokumentáció szükséges. A helyszíni bejárással tudjuk Önt legjobban segíteni a kialakításban, a hatósági elvárások megismerésében, a HACCP felmérése mellett olyan tanácsokkal látjuk el az induló vállalkozásokat amelyek szükségesek a szabályos működéshez, hatósági és dokumentációs megfeleléshez. Ekkor ismerjük meg az Ön terveit, forgalmazni kívánt termékkörét, amihez feltárjuk az összes szükséges feltételt, és átbeszéljük az ide vonatkozó szabályokat. Ön felkészült lesz a tanácsainkat követően a hatósági bejárásra. Minden ügyfelünk,  eddig megköszönte és hatalmas segítségnek tartotta ezt a felkészítési formát.

A helyszíni bejárás során elvégezzük a HACCP dokumentáció alapjainak felmérését is. A gyakorlatlan tanácsadók általában  csak a felmérést végzik el Önnél, de nem látják el Önt szakmai tanácsokkal…..

Elegendő lehet a régi HACCP dokumentáció frissítése

Amikor átvett egy üzletet és az előző üzemeltető HACCP dokumentumát megkapta. Ezt a dokumentumot felül kell vizsgálni, és aktualizáljuk az új üzemeltetőre és termékkörre.

Szüksége van Önnek HACCP frissítésre, amennyiben

hatósági ellenőrzése volt és ezt előírták Önnek. Új technológiai fejlesztést eszközölt vagy új terméket fejlesztett! Az új termékek nem szerepelnek a meglévő HACCP kézikönyvben! Átalakította az egységét és erre a területre nem történt szabályozás! Van HACCP-s tanácsadója, de jobbat szeretne.

Az 5 évnél régebbi dokumentumok már elavultak. Felülvizsgálat esetén a régi dokumentum is használatban marad! Ez hátrányt jelent egy idő után, mert sem Ön , sem a hatóság nem fogja átlátni a HACCP szabályozást. Ilyenkor kötelezni fogják a HACCP egységes szerkezetbe foglalására….. (ilyenkor újat kell készítenünk Önnek!)

Mi is a HACCP?

A HACCP minden tévhit ellenére, egy teljesen logikus, jól követhető rendszer, amit azzal a céllal hoztak létre, hogy a fogyasztók részére kiszolgált, értékesített élelmiszer ne okozzon egészségi ártalmat. A fogyasztók szemszögéből egy bizalmat ébresztő szabályozásról van szó. A kereskedő vagy vendéglátó részéről, első pillantásra úgy tűnhet, hogy már megint valami pluszt várnak el tőle, pedig csak egy olyan szabályozásról van szó, ami a fogyasztó és a forgalmazó érdekeit is szolgálja!

A HACCP megköveteli a következőket:

  1. Alapvető élelmiszer-higiéniai, technológiai ismereteket
  2. A tevékenység és a készített, értékesített élelmiszerek ismeretét
  3. A hatályos jogszabályokban (67/2007. (VII. 10.) GKM-EüM-FVM-SZMM együttes rendelet a vendéglátás, közétkeztetésről, 852/2004/EK rendelet az élelmiszer higiéniáról, a 2008. évi XLVI. törvényt az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről, a 68/2007. (VII. 26.) FVM-EüM-SZMM együttes rendelet az egyes élelmiszer-higiéniai feltételekről, valamint a Magyar élelmiszerkönyv 2-1/1969. sz. irányelve a HACCP-ről) megfogalmazott követelmények betartását.
  4. Az üzemeléssel kapcsolatos általános szabályozások (például: takarítási-fertőtlenítési útmutató) elkészítését, stb, stb..

8 fő élelmiszermérnök - HACCP rendszergazda, 2 fő munkavédelmi technikus/előadó, 1 fő tűzvédelmi technikus, gyakorlott oktatók, több mint 15 év gyakorlati tapasztalattal

elkészített és a hatóság által elfogadott dokumentáció 2200 ügyfélnek 2018-ban

(akár) 24 órán belül sürgős igény esetén, Magyarország bármelyik településére, garancia vállalásával, egy helyről megkapja az összes szükséges dokumentációt

Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével

Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 20 312 6892 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.

A HACCP Tanácsadó Kft. csapata

Gosztonyi Zsuzsanna

ügyvezető-tulajdonos, élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

Fröhlich László

ügyvezető-tulajdonos, marketing szakközgazdász, gazdasági-operatív vezető

Tokaji András

szaktanácsadó, vezető oktató

Nagy Gábor

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

Nagy Éva

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Szirovicza Edit

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, tűzvédelmi technikus

Kassai Zsolt

szaktanácsadó, munkavédelmi technikus

Szilágyi Péter

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Gajdi Krisztina

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Szalainé Kiss Renáta

élelmiszermérnök, tanácsadó, irodavezető

Borbíró Cintia

tanácsadó, élelmiszermérnök, gyártmánylap koordinátor

Palotás Zoltánné, Virág

munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

Küldetésünk

Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.