Önellenőrzési rendszer

Minden élelmiszer-vállalkozásnak kötelező 2018. január 1.-től az önellenőrzési rendszer felállítása és végrehajtása, valamint a végrehajtás igazolása! 28/2017. (V.30.) számú FM rendelet az élelmiszer-vállalkozások által működtetendő önellenőrzési rendszerre vonatkozó követelményekről.

Önellenőrzési rendszer

Az élelmiszer-vállalkozás működéséhez kapcsolódó, az élelmiszerek megfelelő minőségével, az élelmiszer-biztonsággal, az azonosíthatósággal, a nyomon követéssel és az élelmiszerek jelölésével kapcsolatos tevékenységére vonatkozóan kidolgozott követelményrendszer. Tartalmazza az igazoló eljárásokat, dokumentumokat, amik visszamenőleg is igazolják az önellenőrzési terv végrehajtását! 

Kikre vonatkozik az előírás?

  • Élelmiszeripari vállalkozásokra (az alap önellenőrzési tervet ki kell egészíteni további következő elemekkel!!!)
  • Élelmiszer kereskedelmi vállalkozásokra ( Fel kell állítani a keretrendszert a meglévő, néhány dokumentáció köré és ki kell egészíteni a további kötelező elemekkel! !!!)
  • Vendéglátó vállalkozásokra ( Fel kell állítani a keretrendszert a meglévő, néhány dokumentáció köré és ki kell egészíteni a további kötelező elemekkel! !!!)
  • Közétkeztető vállalkozásokra, konyhákra ( Fel kell állítani a keretrendszert a meglévő, néhány dokumentáció köré és ki kell egészíteni a további kötelező elemekkel! !!!)

Az önellenőrzési tervnek tartalmaznia kell legalább

a) az önellenőrzési terv által felölelt időszakot,

b) az önellenőrzés során alkalmazott módszert,

c) az elvégzett önellenőrzés igazolásának módját,

d) az önellenőrzés során keletkezett dokumentumok és az önellenőrzési terv megőrzésének idejét,

e) az ellenőrzés tárgyát,

f) az ellenőrzött követelményeket,

g) az ellenőrzési időpontot vagy gyakoriságot,

h) az ellenőrzés, megfigyelés vagy mintavétel pontos helyét,

i) az ellenőrzésért és az önellenőrzési terv végrehajtásáért felelős személyt.

Mivel és hogyan tudunk segíteni Önnek az Önellenőrzési rendszer felállításához?

  1. Mind a 4 területre készítjük a keret rendszert standard formában is, ami alapján az adott területhez felállítható az Önellenőrzési rendszer
  2. Az Önellenőrzési tervet kiterjesztjük a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszeren túl a további kötelező területre is! (igyekszünk felhasználni a meglévő belső dokumentumokat!)
  3. Igazoló eljárásokat alakítunk ki, felhasználva a vállalkozás meglévő dokumentumait, de sok esetben az igazolhatóság és az egyszerűség érdekében újabb módszereket javasolunk!
  4. A hatósági ellenőrzések tapasztalatait beépítjük az Önellenőrzési rendszerbe, hogy Önnek ezt a jogszabály által előírt önkéntes vállalást minél egyszerűbb legyen betartani, végrehajtani!Több nagy hálózat, közétkeztető konyha és nagyobb vendéglátó is megkeresett minket, hogy segítsünk nekik ebben!

Sürgős esetben egy előzetes szerződéssel garantáljuk, hogy az Ön vállalkozásának ÖNELLENŐRZÉSI RENDSZERE már készül, amit egy hatósági ellenőrzés során be tud mutatni.

8 fő élelmiszermérnök - HACCP rendszergazda, 2 fő munkavédelmi technikus, 1 fő tűzvédelmi technikus, IFS, Globalgap auditorok, gyakorlott oktatók, Közel 20 év gyakorlati tapasztalattal

elkészített és a hatóság által elfogadott dokumentáció több mint 2200 ügyfélnek 2022-ben is

(akár) 24 órán belül sürgős igény esetén, Magyarország bármelyik településére, garancia vállalásával, cégünktől megkapja az összes szükséges dokumentációt

HACCP Szakértő telefonos applikáció - az élelmiszeres vállalkozások információs kalauza

Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével

Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 826 63 04 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.

A HACCP Tanácsadó Kft. csapata

Gosztonyi Zsuzsanna

élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

Fröhlich László

ügyvezető-tulajdonos, közgazdász,  tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps  operatív vezető

Tokaji András

szaktanácsadó, vezető oktató

Nagy Gábor

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

Nagy Éva

élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó

Kassai Zsolt

szaktanácsadó, munkavédelmi technikus

Szilágyi Péter

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, tűzvédelmi előadó

Gajdi Krisztina

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Borbíró Cintia

tanácsadó, élelmiszermérnök, gyártmánylap koordinátor, Globalgap auditor

Palotás Zoltánné, Virág

munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

Szabó Tímea

élelmiszermérnök,  szaktanácsadó

Küldetésünk

Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.