Étterem nyitás feltételei

Összefoglaltuk az étterem nyitáshoz általában szükséges dokumentációs és üzletkialakítási teendőket, követelményeket.

Az éttermek egyedi ételválasztéka, kialakítása miatt csak vázlatokat biztosíthatunk, melyek nem elegendőek az üzlet nyitási engedélyezéséhez. Az engedélyhez szükséges dokumentációt minden esetben minősített szakembernek kell készítenie, ezért a teendőkért kérje szaktanácsadóink segítségét!

Kialakítási követelmények

Üzlethelyiség, vendégtér

  • Az épület érintésvédelmi és tűzvédelmi megfeleltetése
  • Helyben fogyasztás 10 főig – 1 db vendég WC
  • Megfelelő darabszámú elkülönített technológiai helyiség megléte
  • stb.

Konyha technológiai kialakítása

  • Megfelelő számú mosogató, kézmosó biztosítása
  • Zöldség, tojás, hús előkészítő biztosítása vagy külön erre vonatkozó megfelelő
  • HACCP szabályozás kialakításaKonyha Főző-sütő berendezések, előkészítő asztalok, vízvételi hely, ételmintás hűtő, adagolórész kialakítás
  • Raktározás Szárazáru, italáru és göngyöleg, hűtők, moslék tároló, használt sütőzsiradék tároló stb.

Személyzeti helyiségek

  • öltöző biztosítása, tusoló
  • WC előtérrel kézmosóval stb.

Engedélyek, dokumentáció

Tevékenység regisztráció, működési engedély

Kérelem az önkormányzathoz

  1. Termékkör megjelölés
  2. Nyitvatartás megjelölés
  3. Regisztráció kiadása
  4. Külön engedély kérelem a hatósághoz
  5. Nyitás
  6. 30 napon belüli hatósági visszaellenőrzés

Dokumentációs feladatok

  • Külön engedély kérelem dokumentáció elkészítése (csak képesített szakember által)
  • Az egységre szabott HACCP rendszer kialakítása (csak képesített szakember által)
  • Kémiai kockázatbecslés dokumentáció (csak képesített szakember által)
  • A tisztítószerek ÁNTSZ bejelentése
  • Munkavédelmi kockázatbecslés (csak képesített szakember által)
  • Higiéniai és HACCP oktatások megtartása
  • Egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
  • Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
  • Anyaghányad nyilvántartás készítése előállított termékenként

8 fő élelmiszermérnök - HACCP rendszergazda, 2 fő munkavédelmi technikus/előadó, 1 fő tűzvédelmi technikus, gyakorlott oktatók, több mint 15 év gyakorlati tapasztalattal

elkészített és a hatóság által elfogadott dokumentáció 2200 ügyfélnek 2018-ban

(akár) 24 órán belül sürgős igény esetén, Magyarország bármelyik településére, garancia vállalásával, egy helyről megkapja az összes szükséges dokumentációt

Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével

Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 20 312 6892 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.

A HACCP Tanácsadó Kft. csapata

Gosztonyi Zsuzsanna

ügyvezető-tulajdonos, élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

Fröhlich László

ügyvezető-tulajdonos, marketing szakközgazdász, gazdasági-operatív vezető

Tokaji András

szaktanácsadó, vezető oktató

Nagy Gábor

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

Nagy Éva

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Szirovicza Edit

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, tűzvédelmi technikus

Kassai Zsolt

szaktanácsadó, munkavédelmi technikus

Szilágyi Péter

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Gajdi Krisztina

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Szalainé Kiss Renáta

élelmiszermérnök, tanácsadó, irodavezető

Borbíró Cintia

tanácsadó, élelmiszermérnök, gyártmánylap koordinátor

Palotás Zoltánné, Virág

munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

Küldetésünk

Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.