Fagyizó nyitás feltételei
Összefoglaltuk a Fagyizó nyitáshoz általában szükséges dokumentációs és üzletkialakítási teendőket, követelményeket
A fagyizók kialakításához vázlatokat biztosíthatunk, melyek nem elegendőek az engedélyezéshez. Az dokumentációt minden esetben minősített szakembernek kell készítenie, ezért a teendőkért kérje szaktanácsadóink segítségét!
Kialakítási követelmények
Üzlethelyiség
- Az épület érintésvédelmi és tűzvédelmi megfeleltetése
Üzemi rész technológiai kialakítása
- Kétfázisú mosogató, kézmosó (vendég edényekhez) vagy eldobható edények használata
- Fagylalt előkészítő
- Kiszolgáló rész
Eladótér
- Belépős
- Vendég WC:
- Állófogyasztás esetén: nem kötelező
- Helyben fogyasztás 10 főig: 1 db
- Helyben fogyasztás 10 fő felett: külön férfi-női
Személyzeti helyiségek
- Öltöző szekrény minden esetben
- WC előtérrel, kézmosóval
- Takarítási vízvételi hely
Engedélyek, dokumentáció
Tevékenység regisztráció, működési engedély
Kérelem az önkormányzathoz
- Termékkör megjelölés
- Nyitvatartás megjelölés
- Regisztráció kiadása
- Külön engedély kérelem a hatósághoz
- Nyitás
- 30 napon belüli hatósági visszaellenőrzés
Dokumentációs feladatok
- Külön engedély kérelem dokumentáció elkészítése (csak képesített szakember által)
- Az egységre szabott HACCP rendszer kialakítása (csak képesített szakember által)
- Kémiai kockázatbecslés dokumentáció (csak képesített szakember által)
- A tisztítószerek ÁNTSZ bejelentése
- Munkavédelmi kockázatbecslés (csak képesített szakember által) 1 fő munkavállalótól
- Alkalmazott esetén ezen felül:
- Munka- és tűzvédelmi oktatások szervezése
- Higiéniai és HACCP oktatások megtartása
- Egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
- Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
- Anyaghányad nyilvántartás készítése előállított termékenként
Általános munkahelyi feltételek
- Munkaköri leírások
- Munkaszerződések
- Dohányzási szabályozás
- Munkaügyi és könyvelési feladatok megoldása
8 fő élelmiszermérnök - HACCP rendszergazda, 2 fő munkavédelmi technikus, 1 fő tűzvédelmi technikus, gyakorlott oktatók, több mint 15 év gyakorlati tapasztalattal
eddig elkészített és a hatóság által elfogadott dokumentáció több mint 2100 ügyfélnek 2019-ben is
(akár) 24 órán belül sürgős igény esetén, Magyarország bármelyik településére, garancia vállalásával, cégünktől megkapja az összes szükséges dokumentációt
Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével
Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 20 312 6892 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.
Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban
A HACCP Tanácsadó Kft. csapata
Gosztonyi Zsuzsanna
ügyvezető-tulajdonos, élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető
Fröhlich László
ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető
Tokaji András
szaktanácsadó, vezető oktató
Nagy Gábor
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor
Nagy Éva
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Szirovicza Edit
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, tűzvédelmi technikus
Kassai Zsolt
szaktanácsadó, munkavédelmi technikus
Szilágyi Péter
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Gajdi Krisztina
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Borbíró Cintia
tanácsadó, élelmiszermérnök, gyártmánylap koordinátor
Palotás Zoltánné, Virág
munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs
Küldetésünk
Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.