IFS

International Featured Standard rövidítése amelynek IFS Food verzióját készítjük megrendelőinknek. Eredetileg a saját név ( saját márkás) termékek élelmiszerbiztonsági hátterének kialakítására jött létre, ugyanakkor mára általánossá vált az általános beszállítói feltételek között.

A fő hangsúly a szabvány KO pontjain van, ahol az esetleges nem megfelelősége a tanúsítás sikertelenségét vonhatja maga után.

A KO pontok:

  • a munkatársak tudatossága, felelőssége
  • CCP-k felügyelete
  • személyi higiénia
  • alapanyag specifikációk
  • végtermék specifikációk
  • idegen test kezelés
  • nyomon követhetőség
  • belső auditok
  • vészhelyzet menedzsment
  • helyesbítő tevékenységek

Felkészítés

A sikeres tanúsításhoz elengedhetetlen, hogy megfelelő felkészítőt válasszon. Fontos, hogy a vállalkozásnak már legyen egy jól működő HACCP rendszere. Az új szabványban kiemelt jelentőséget kap az előállított termékek nyomon követése, egy esetleges visszahívás esetén a pontos begyűjtés megszervezése.

Tanúsítás

A tanúsító audit időtartama függ a tevékenység összetettségétől, a telephelyek számától, a termékfajták körétől.

Az első sikeres IFS tanúsítást igazoló tanúsítvány 12 hónapig érvényes. A második audit emelt szintű teljesítése után a kiállítandó tanúsítvány már 18 hónap érvényességi idejű lesz.

A felkészítés vagy a tanúsítás díjának és az audit napok számának meghatározásában döntő a tevékenység összetettsége, bonyolultsága, a termékfajták köre, a telephelyek száma, a gyártósorok száma.

Az IFS alapján történő tanúsítást csak olyan szervezetek végezhetik, amelyek EN 45011 szerinti akkreditációval rendelkeznek.

Az IFS szabvány szerinti termékgyártás

Az élelmiszerkereskedelmi cégek beszállítójuktól elvárják annak igazolását, hogy különös figyelmet fordítsanak az élelmiszerbiztonsági kérdésekre (HACCP, higiénia és minõségirányítás). Az értékesítési láncok megkövetelik azoktól az élelmiszer beszállítóiktól is az IFS tanúsítvány közeljövõben történõ megszerzését, akik még nem rendelkeznek vele.

Magasan képzett, gyakorlott élelmiszer mérnök kollégáink eredményesen felkészítik Önt az IFS auditra.

8 fő élelmiszermérnök - HACCP rendszergazda, 2 fő munkavédelmi technikus, 1 fő tűzvédelmi technikus, IFS, Globalgap auditorok, gyakorlott oktatók, Közel 20 év gyakorlati tapasztalattal

elkészített és a hatóság által elfogadott dokumentáció több mint 2200 ügyfélnek 2022-ben is

(akár) 24 órán belül sürgős igény esetén, Magyarország bármelyik településére, garancia vállalásával, cégünktől megkapja az összes szükséges dokumentációt

HACCP Szakértő telefonos applikáció - az élelmiszeres vállalkozások információs kalauza

Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével

Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 826 63 04 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.

A HACCP Tanácsadó Kft. csapata

Gosztonyi Zsuzsanna

élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

Fröhlich László

ügyvezető-tulajdonos, közgazdász,  tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps  operatív vezető

Tokaji András

szaktanácsadó, vezető oktató

Nagy Gábor

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

Nagy Éva

élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó

Kassai Zsolt

szaktanácsadó, munkavédelmi technikus

Szilágyi Péter

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, tűzvédelmi előadó

Gajdi Krisztina

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Borbíró Cintia

tanácsadó, élelmiszermérnök, gyártmánylap koordinátor, Globalgap auditor

Palotás Zoltánné, Virág

munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

Szabó Tímea

élelmiszermérnök,  szaktanácsadó

Küldetésünk

Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.