IFS
International Featured Standard rövidítése amelynek IFS Food verzióját készítjük megrendelőinknek. Eredetileg a saját név ( saját márkás) termékek élelmiszerbiztonsági hátterének kialakítására jött létre, ugyanakkor mára általánossá vált az általános beszállítói feltételek között.
A fő hangsúly a szabvány KO pontjain van, ahol az esetleges nem megfelelősége a tanúsítás sikertelenségét vonhatja maga után.
A KO pontok:
- a munkatársak tudatossága, felelőssége
- CCP-k felügyelete
- személyi higiénia
- alapanyag specifikációk
- végtermék specifikációk
- idegen test kezelés
- nyomon követhetőség
- belső auditok
- vészhelyzet menedzsment
- helyesbítő tevékenységek
Felkészítés
Tanúsítás
A tanúsító audit időtartama függ a tevékenység összetettségétől, a telephelyek számától, a termékfajták körétől.
Az első sikeres IFS tanúsítást igazoló tanúsítvány 12 hónapig érvényes. A második audit emelt szintű teljesítése után a kiállítandó tanúsítvány már 18 hónap érvényességi idejű lesz.
A felkészítés vagy a tanúsítás díjának és az audit napok számának meghatározásában döntő a tevékenység összetettsége, bonyolultsága, a termékfajták köre, a telephelyek száma, a gyártósorok száma.
Az IFS alapján történő tanúsítást csak olyan szervezetek végezhetik, amelyek EN 45011 szerinti akkreditációval rendelkeznek.
Az IFS szabvány szerinti termékgyártás
Az élelmiszerkereskedelmi cégek beszállítójuktól elvárják annak igazolását, hogy különös figyelmet fordítsanak az élelmiszerbiztonsági kérdésekre (HACCP, higiénia és minõségirányítás). Az értékesítési láncok megkövetelik azoktól az élelmiszer beszállítóiktól is az IFS tanúsítvány közeljövõben történõ megszerzését, akik még nem rendelkeznek vele.
Magasan képzett, gyakorlott élelmiszer mérnök kollégáink eredményesen felkészítik Önt az IFS auditra.
8 fő élelmiszermérnök - HACCP rendszergazda, 2 fő munkavédelmi technikus, 1 fő tűzvédelmi technikus, gyakorlott oktatók, több mint 15 év gyakorlati tapasztalattal
eddig elkészített és a hatóság által elfogadott dokumentáció több mint 2100 ügyfélnek 2019-ben is
(akár) 24 órán belül sürgős igény esetén, Magyarország bármelyik településére, garancia vállalásával, cégünktől megkapja az összes szükséges dokumentációt
Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével
Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 20 312 6892 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.
Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban
A HACCP Tanácsadó Kft. csapata
Gosztonyi Zsuzsanna
ügyvezető-tulajdonos, élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető
Fröhlich László
ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető
Tokaji András
szaktanácsadó, vezető oktató
Nagy Gábor
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor
Nagy Éva
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Szirovicza Edit
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, tűzvédelmi technikus
Kassai Zsolt
szaktanácsadó, munkavédelmi technikus
Szilágyi Péter
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Gajdi Krisztina
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Borbíró Cintia
tanácsadó, élelmiszermérnök, gyártmánylap koordinátor
Palotás Zoltánné, Virág
munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs
Küldetésünk
Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.