Anyaghányad nyilvántartás

amely több, mint a készletnyilvántartás – KÖTELEZŐ a vendéglátással és a közétkeztetéssel foglalkozó vállalkozóknak, intézményeknek a 62/2011-es vendéglátó rendelet szerint.

Mit ír elő a rendelet, milyen adatai vannak egy anyaghányad nyilvántartásnak?

Kötelező elemek:

Az élelmiszer vállalkozóról:

a) A vendéglátó vállalkozó neve, székhelyének címe

b) Az ételkészítés, címe

Az élelmiszerről:

c) Megnevezés

d) Az anyaghányad nyilvántartás készítésének időpontja

e) Az egységnyi termékhez (adag vagy darab) felhasznált alapanyagok, adalékanyagok, aromák és enzimek megnevezése és mennyisége, jelölve az élelmiszerek jelöléséről szóló külön rendelet szerinti allergén összetevőket is. (Összetevők, Allergén összetevők)

 

A technológiáról:

Technológiai leírás, hőkezelés, készen tartás, tálalás, kiszolgálás, kiszállítás, csomagolóanyag.

Az étel fogyaszthatósági vagy minőség-megőrzési időtartama

A tárolási és készen tartási feltételek.

A rendelet 20. § (2) bekezdés szerint forgalomba hozott élelmiszerek esetében a jelölés teljes szövege.

 

+ Tápérték adatok 2016. decemberétől hatályos!

A jóváhagyó neve, végzettsége, aláírása.

Milyen változások történtek a Közétkeztető konyhák esetében?

A 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, valamint a 1169/2011/Eu rendelet a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról, jelentős változásokat követelt 2015. január 1-től az Önök főző, és/vagy tálalókonyháinál is!

A változások az alábbiak:

  • Allergén tájékoztatást kell nyújtani a fogyasztó felé az étlapon.
  • Belső eljárást kell kidolgozni az allergén tájékoztatásról.
  • El kell végezni a dolgozók allergén képzését!
  • Sótartalom tájékoztatást kell nyújtani az étlapon.
  • Minden meglévő HACCP dokumentációt szükséges módosítani a jogszabályi változással és termékleírással kiegészítve.
  • Folynak a konyha auditok a NÉBIH részéről, az esetek többségében HACCP felülvizsgálatot, új rendszer kialakítást, továbbá dolgozói higiéniai és HACCP oktatásokat írnak elő!
  • Az anyaghányad nyilvántartások hiányosak, nem megfelelőek, dokumentáció kialakítást kérnek Önöktől!

Megoldási javaslatunk anyaghányad készítésre:

Elkészítettük a közétkeztető anyaghányad nyilvántartás CD-t sótartalommal, allergénekkel, tápértékkel segítségül!

 

Előnyei

  • 120 féle menza étel és tízórai, uzsonna
  • 100 adagra és 1 adagra kalkulált receptúra.
  • allergén összetevők meghatározása és kiemelése.
  • transzzsírsav tartalom, enzimek, adalékok.
  • Jogszabályi tartalmi követelmények (készentartás körülményei, kiszállítás, csomagolás, stb).
  • Korcsoportos tápértékszámítás 1 adagra, 100 adagra, korcsoportos sótartalom
  • Szerkeszthető, bővíthető, word formátum.
  • Utógondozást, további számítást vállalunk.

A CD ára: 30.000,- Ft + Áfa + postaköltség

LETÖLTHETŐ MINTA:
anyaghányad tápértékkel, sótartalommal, allergénekkel!

Letölthető tartalomjegyzék:
CD Tartalomjegyzék

8 fő élelmiszermérnök - HACCP rendszergazda, 2 fő munkavédelmi technikus/előadó, 1 fő tűzvédelmi technikus, gyakorlott oktatók, több mint 15 év gyakorlati tapasztalattal

elkészített és a hatóság által elfogadott dokumentáció 2200 ügyfélnek 2018-ban

(akár) 24 órán belül sürgős igény esetén, Magyarország bármelyik településére, garancia vállalásával, egy helyről megkapja az összes szükséges dokumentációt

Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével

Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 20 312 6892 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.

A HACCP Tanácsadó Kft. csapata

Gosztonyi Zsuzsanna

ügyvezető-tulajdonos, élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

Fröhlich László

ügyvezető-tulajdonos, marketing szakközgazdász, gazdasági-operatív vezető

Tokaji András

szaktanácsadó, vezető oktató

Nagy Gábor

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

Nagy Éva

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Szirovicza Edit

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, tűzvédelmi technikus

Kassai Zsolt

szaktanácsadó, munkavédelmi technikus

Szilágyi Péter

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Gajdi Krisztina

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Szalainé Kiss Renáta

élelmiszermérnök, tanácsadó, irodavezető

Borbíró Cintia

tanácsadó, élelmiszermérnök, gyártmánylap koordinátor

Palotás Zoltánné, Virág

munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

Küldetésünk

Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.