A boltnyitás feltételei
A boltnyitás általában szükséges feltételei, a dokumentációs és
üzletkialakítási teendők, követelmények
Az alábbi példánkban olyan boltok szerepelnek, ahol jellemzően csemegepultot, pékáru pultot alakítanak ki. Tejterméket, csomagolt élelmiszert, háztartási vegyiárut, italárut, állateledelt, zöldséget és gyümölcsöt önkiszolgálással értékesítenek.
Feladatok az üzletnyitás során
- A bolt épületének érintésvédelmi és tűzvédelmi megfeleltetése alapkövetelmény
A Bolt Technológiai kialakítása (érdemes helyszíni tanácsadást kérni)
- Előkészítő csemegeáruhoz: Kétfázisú mosogató, kézmosó, külön helyiség
- Forgalmazás feltételei (kínálattól függően):
- cukrászsütemény pult
- szakosított csemegepult
- szakosított mérlegek
- függesztett füstöltáru tárolás
- szakosított eladótéri áru elhelyezés
- jelölések biztosítása
- Raktározás (polcos, raklapos tárolás):
- vegyiáru raktár,
- élelmiszer raktár,
- zöldség raktár
- Eladótér: Szakosított áruelhelyezéssel a termék igényei szerinti hőmérséklet biztosításával
- Személyzeti helyiségek
- Öltöző szekrény
- Tusoló szükség szerint
- WC előtérrel, kézmosóval
- étkező
Kötelező dokumentációs feladatok
- Önkormányzati engedély, regisztráció
- Szakhatósági engedély
- HACCP dokumentáció elkészítése
- Munkavédelmi dokumentációk elkészítése
- Oktatások megtartása a dolgozóknak! (élelmiszer higiénia, munka-tűzvédelem)
A boltok egyedi kínálata, kialakítása miatt weboldalunkon csak üzletnyitási vázlatokat biztosíthatunk, melyek csak segítenek, de nem elegendőek az engedélyezéshez.
Üzletnyitási segédlet letöltése: Élelmiszerbolt (nyers hús nélkül) nyitási feltételei
Engedélyek, dokumentáció
Tevékenység regisztráció, működési engedély
Kérelem az önkormányzathoz
- Termékkör megjelölés (vegyiáru, dohánytermék engedélyköteles)
- Nyitvatartás megjelölés
- Regisztráció kiadása
- Nyitás
- Az engedélyeztetésnél külön figyelemmel kell lenni néhány termékcsoportra pl. (tejtermék, húsáru, cukrászsütemény)
- 30 napon belüli hatósági visszaellenőrzés
Dokumentációs feladatok
- HACCP dokumentáció kialakítása és alkalmazása (csak képesített szakember által)
- Önellenőrzési dokumentáció elkészítése
- Kémiai kockázatbecslés dokumentáció (csak képesített szakember által)
- A tisztítószerek Népegészségügyi bejelentése
- Munkavédelmi kockázatbecslés 1 fő munkavállalótól
- Alkalmazott esetén ezen felül:
- Munka- és tűzvédelmi oktatások szervezése
- Higiéniai és HACCP oktatások megtartása
- Egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
- Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
Általános munkahelyi feltételek
- Munkaköri leírások
- Munkaszerződések
- Dohányzási szabályozás
- Munkaügyi és könyvelési feladatok megoldása
Hívjon bizalommal! +36-20-312-68-92
8 fő élelmiszermérnök - HACCP rendszergazda, 2 fő munkavédelmi technikus, 1 fő tűzvédelmi technikus, IFS, Globalgap auditorok, gyakorlott oktatók, Közel 20 év gyakorlati tapasztalattal
elkészített és a hatóság által elfogadott dokumentáció több mint 2200 ügyfélnek 2022-ben is
(akár) 24 órán belül sürgős igény esetén, Magyarország bármelyik településére, garancia vállalásával, cégünktől megkapja az összes szükséges dokumentációt
A HACCP Tanácsadó Kft. szerződött gyakorlati képzőhelye a Szegedi Tudományegyetem Élelmiszermérnöki Karának
Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével
Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 826 63 04 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.

Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban
A HACCP Tanácsadó Kft. csapata

Gosztonyi Zsuzsanna
élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

Fröhlich László
ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető

Tokaji András
szaktanácsadó, vezető oktató

Nagy Gábor
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

Nagy Éva
élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó

Kassai Zsolt
szaktanácsadó, munkavédelmi technikus

Szilágyi Péter
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, tűzvédelmi előadó

Gajdi Krisztina
élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Borbíró Cintia
tanácsadó, élelmiszermérnök, gyártmánylap koordinátor, Globalgap auditor

Palotás Zoltánné, Virág
munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

Szabó Tímea
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Küldetésünk
Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.