A boltnyitás feltételei 

 A boltnyitás általában szükséges feltételei, a  dokumentációs és

üzletkialakítási teendők, követelmények

Az alábbi példánkban olyan boltok szerepelnek, ahol jellemzően csemegepultot, pékáru pultot alakítanak ki. Tejterméket, csomagolt élelmiszert, háztartási vegyiárut, italárut, állateledelt, zöldséget és gyümölcsöt önkiszolgálással értékesítenek.

Feladatok az üzletnyitás során

  • A bolt épületének érintésvédelmi és tűzvédelmi megfeleltetése alapkövetelmény

A Bolt Technológiai kialakítása (érdemes helyszíni tanácsadást kérni)

  • Előkészítő csemegeáruhoz: Kétfázisú mosogató, kézmosó, külön helyiség
  • Forgalmazás feltételei (kínálattól függően):
    • cukrászsütemény pult
    • szakosított csemegepult
    • szakosított mérlegek
    • függesztett füstöltáru tárolás
    • szakosított eladótéri áru elhelyezés
    • jelölések biztosítása
  • Raktározás (polcos, raklapos tárolás):
    • vegyiáru raktár,
    • élelmiszer raktár,
    • zöldség raktár
  • Eladótér: Szakosított áruelhelyezéssel a termék igényei szerinti hőmérséklet biztosításával
  • Személyzeti helyiségek
    • Öltöző szekrény
    • Tusoló szükség szerint
    • WC előtérrel, kézmosóval
    • étkező

Kötelező dokumentációs feladatok

A boltok egyedi kínálata, kialakítása miatt weboldalunkon csak üzletnyitási vázlatokat biztosíthatunk, melyek csak segítenek, de nem elegendőek az engedélyezéshez.

Üzletnyitási segédlet letöltése: Élelmiszerbolt (nyers hús nélkül) nyitási feltételei

Engedélyek, dokumentáció

Tevékenység regisztráció, működési engedély

Kérelem az önkormányzathoz

  1. Termékkör megjelölés (vegyiáru, dohánytermék engedélyköteles)
  2. Nyitvatartás megjelölés
  3. Regisztráció kiadása
  4. Nyitás
  5. Az  engedélyeztetésnél külön figyelemmel kell lenni néhány termékcsoportra pl.  (tejtermék, húsáru, cukrászsütemény)
  6. 30 napon belüli hatósági visszaellenőrzés

Dokumentációs feladatok

  • HACCP dokumentáció kialakítása és alkalmazása (csak képesített szakember által)
  • Önellenőrzési dokumentáció elkészítése
  • Kémiai kockázatbecslés dokumentáció (csak képesített szakember által)
  • A tisztítószerek Népegészségügyi bejelentése
  • Munkavédelmi kockázatbecslés 1 fő munkavállalótól
  • Alkalmazott esetén ezen felül:
    • Munka- és tűzvédelmi oktatások szervezése
    • Higiéniai és HACCP oktatások megtartása
    • Egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
    • Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)

Általános munkahelyi feltételek

  • Munkaköri leírások
  • Munkaszerződések
  • Dohányzási szabályozás
  • Munkaügyi és könyvelési feladatok megoldása

Hívjon bizalommal!  +36-20-312-68-92

8 fő élelmiszermérnök - HACCP rendszergazda, 2 fő munkavédelmi technikus, 1 fő tűzvédelmi technikus, IFS, Globalgap auditorok, gyakorlott oktatók, Közel 20 év gyakorlati tapasztalattal

elkészített és a hatóság által elfogadott dokumentáció több mint 2200 ügyfélnek 2022-ben is

(akár) 24 órán belül sürgős igény esetén, Magyarország bármelyik településére, garancia vállalásával, cégünktől megkapja az összes szükséges dokumentációt

A HACCP Tanácsadó Kft. szerződött gyakorlati képzőhelye a Szegedi Tudományegyetem Élelmiszermérnöki Karának

HACCP Szakértő telefonos applikáció - az élelmiszeres vállalkozások információs kalauza

Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével

Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 826 63 04 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.

A HACCP Tanácsadó Kft. csapata

Gosztonyi Zsuzsanna

élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

Fröhlich László

ügyvezető-tulajdonos, közgazdász,  tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps  operatív vezető

Tokaji András

szaktanácsadó, vezető oktató

Nagy Gábor

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

Nagy Éva

élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó

Kassai Zsolt

szaktanácsadó, munkavédelmi technikus

Szilágyi Péter

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, tűzvédelmi előadó

Gajdi Krisztina

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Borbíró Cintia

tanácsadó, élelmiszermérnök, gyártmánylap koordinátor, Globalgap auditor

Palotás Zoltánné, Virág

munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

Szabó Tímea

élelmiszermérnök,  szaktanácsadó

Küldetésünk

Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.