A boltnyitás feltételei 2019. 

  • Ingyenes telefonos konzultációval segítjük első lépéseit
  • A helyszínen kialakítási tanácsokkal közösen szabályozzuk le az üzlethelyiséget a termékkörhöz
  • Garancia vállalással elkészítjük a nyitási engedélyhez szükséges dokumentációit ( HACCP, Munkavédelem, Tűzvédelem, stb )

Hívjon bizalommal! Tel: +36-20-312-68-92

Összefoglaltuk a boltnyitás 2019 -ben általában szükséges feltételeit, a  dokumentációs és üzletkialakítási teendőket, követelményeket

Az dokumentációt minden esetben minősített szakembernek kell készítenie, ezért a teendőkért kérje szaktanácsadóink segítségét!

Az alábbi példánkban olyan boltok szerepelnek, ahol jellemzően csemegepultot, pékáru pultot alakítanak ki. Tejterméket, csomagolt élelmiszert, háztartási vegyiárut, italárut, állateledelt, zöldséget és gyümölcsöt önkiszolgálással értékesítenek.

A bolt épületének érintésvédelmi és tűzvédelmi megfeleltetése alapkövetelmény

A Bolt Technológiai kialakítása

  • Előkészítő csemegeáruhoz: Kétfázisú mosogató, kézmosó
  • Forgalmazás feltételei (kínálattól függően):
    • cukrászsütemény pult
    • szakosított csemegepult
    • szakosított mérlegek
    • függesztett füstöltáru tárolás
    • szakosított eladótéri áru elhelyezés
    • jelölések biztosítása
  • Raktározás (polcos, raklapos tárolás):
    • vegyiáru raktár,
    • élelmiszer raktár,
    • zöldség raktár

Eladótér

  • Szakosított áruelhelyezéssel a termék igényei szerinti hőmérséklet biztosításával
  • Személyzeti helyiségek
  • Öltöző szekrény
  • Tusoló 5 fő felett
  • WC előtérrel, kézmosóval

A boltok egyedi kínálata, kialakítása miatt weboldalunkon csak vázlatokat biztosíthatunk, melyek nem elegendőek az engedélyezéshez.

Engedélyek, dokumentáció

Tevékenység regisztráció, működési engedély

Kérelem az önkormányzathoz

  1. Termékkör megjelölés (vegyiáru, dohánytermék engedélyköteles)
  2. Nyitvatartás megjelölés
  3. Regisztráció kiadása
  4. Nyitás
  5. Külön engedély kérelem a hatósághoz (tejtermék, hentesáru, cukrászsütemény)
  6. 30 napon belüli hatósági visszaellenőrzés

Dokumentációs feladatok

  • Külön engedély kérelem dokumentáció elkészítése (csak képesített szakember
  • által)
  • Egyszerűsített HACCP alkalmazása (csak képesített szakember által)
  • Kémiai kockázatbecslés dokumentáció (csak képesített szakember által)
  • A tisztítószerek ÁNTSZ bejelentése
  • Munkavédelmi kockázatbecslés 1 fő munkavállalótól
  • Alkalmazott esetén ezen felül:
    • Munka- és tűzvédelmi oktatások szervezése
    • Higiéniai és HACCP oktatások megtartása
    • Egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
    • Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)

Általános munkahelyi feltételek

  • Munkaköri leírások
  • Munkaszerződések
  • Dohányzási szabályozás
  • Munkaügyi és könyvelési feladatok megoldása

8 fő élelmiszermérnök - HACCP rendszergazda, 2 fő munkavédelmi technikus/előadó, 1 fő tűzvédelmi technikus, gyakorlott oktatók, több mint 15 év gyakorlati tapasztalattal

elkészített és a hatóság által elfogadott dokumentáció 2200 ügyfélnek 2018-ban

(akár) 24 órán belül sürgős igény esetén, Magyarország bármelyik településére, garancia vállalásával, egy helyről megkapja az összes szükséges dokumentációt

Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével

Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 20 312 6892 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.

A HACCP Tanácsadó Kft. csapata

Gosztonyi Zsuzsanna

ügyvezető-tulajdonos, élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

Fröhlich László

ügyvezető-tulajdonos, marketing szakközgazdász, gazdasági-operatív vezető

Tokaji András

szaktanácsadó, vezető oktató

Nagy Gábor

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

Nagy Éva

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Szirovicza Edit

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, tűzvédelmi technikus

Kassai Zsolt

szaktanácsadó, munkavédelmi technikus

Szilágyi Péter

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Gajdi Krisztina

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Szalainé Kiss Renáta

élelmiszermérnök, tanácsadó, irodavezető

Borbíró Cintia

tanácsadó, élelmiszermérnök, gyártmánylap koordinátor

Palotás Zoltánné, Virág

munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

Küldetésünk

Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.