A boltnyitás feltételei 2020.
Miben tudunk segíteni Önnek?
- Ingyenes telefonos konzultációval segítjük első lépéseit
- A helyszínen kialakítási tanácsokkal közösen szabályozzuk le az üzlethelyiséget a termékkörhöz
- Garancia vállalással elkészítjük a nyitási engedélyhez szükséges dokumentációit ( HACCP, Munkavédelem, Tűzvédelem, stb )
Hívjon bizalommal! Segítünk eligazodni a folyamatban! +36-20-312-68-92
Összefoglaltuk a boltnyitás 2019 -2020 ban általában szükséges feltételeit, a dokumentációs és üzletkialakítási teendőket, követelményeket
A dokumentációt minden esetben gyakorlott szakembernek kell készítenie, ezért a teendőkért kérje szaktanácsadóink segítségét!
Az alábbi példánkban olyan boltok szerepelnek, ahol jellemzően csemegepultot, pékáru pultot alakítanak ki. Tejterméket, csomagolt élelmiszert, háztartási vegyiárut, italárut, állateledelt, zöldséget és gyümölcsöt önkiszolgálással értékesítenek.
Feladatok az üzletnyitás során
- A bolt épületének érintésvédelmi és tűzvédelmi megfeleltetése alapkövetelmény
A Bolt Technológiai kialakítása (kialakításban kérje tanácsunkat!)
- Előkészítő csemegeáruhoz: Kétfázisú mosogató, kézmosó, külön helyiség
- Forgalmazás feltételei (kínálattól függően):
- cukrászsütemény pult
- szakosított csemegepult
- szakosított mérlegek
- függesztett füstöltáru tárolás
- szakosított eladótéri áru elhelyezés
- jelölések biztosítása
- Raktározás (polcos, raklapos tárolás):
- vegyiáru raktár,
- élelmiszer raktár,
- zöldség raktár
- Eladótér: Szakosított áruelhelyezéssel a termék igényei szerinti hőmérséklet biztosításával
- Személyzeti helyiségek
- Öltöző szekrény
- Tusoló szükség szerint
- WC előtérrel, kézmosóval
- étkező
A bolt dokumentációinak elkészítése (Elkészítjük Önnek kedvező áron!)
- Önkormányzati engedély, regisztráció
- Külön engedély, szakhatósági engedély
- HACCP dokumentáció elkészítése általunk
- Munkavédelmi dokumentációk elkészítése általunk
- Oktatások megtartása a dolgozóknak! (élelmiszer higiénia, munka-tűzvédelem)
KÉRJE INGYENES TANÁCSAINKAT TELEFONON! +36-20-312-68-92
A boltok egyedi kínálata, kialakítása miatt weboldalunkon csak üzletnyitási vázlatokat biztosíthatunk, melyek csak segítenek, de nem elegendőek az engedélyezéshez.
Üzletnyitási segédlet letöltése: Élelmiszerbolt (nyers hús nélkül) nyitási feltételei
Engedélyek, dokumentáció
Tevékenység regisztráció, működési engedély
Kérelem az önkormányzathoz
- Termékkör megjelölés (vegyiáru, dohánytermék engedélyköteles)
- Nyitvatartás megjelölés
- Regisztráció kiadása
- Nyitás
- Külön engedély kérelem a hatósághoz (tejtermék, húsáru, cukrászsütemény)
- 30 napon belüli hatósági visszaellenőrzés
Dokumentációs feladatok
- Külön engedély kérelem dokumentáció elkészítése (csak képesített szakember
- által) Elektronikus átadása.
- HACCP dokumentáció kialakítása és alkalmazása (csak képesített szakember által)
- Önellenőrzési dokumentáció elkészítése
- Kémiai kockázatbecslés dokumentáció (csak képesített szakember által)
- A tisztítószerek Népegészségügyi bejelentése
- Munkavédelmi kockázatbecslés 1 fő munkavállalótól
- Alkalmazott esetén ezen felül:
- Munka- és tűzvédelmi oktatások szervezése
- Higiéniai és HACCP oktatások megtartása
- Egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
- Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
Általános munkahelyi feltételek
- Munkaköri leírások
- Munkaszerződések
- Dohányzási szabályozás
- Munkaügyi és könyvelési feladatok megoldása
Hívjon bizalommal! Az első kérdéseire ingyenesen válaszolunk! +36-20-312-68-92
8 fő élelmiszermérnök - HACCP rendszergazda, 2 fő munkavédelmi technikus, 1 fő tűzvédelmi technikus, gyakorlott oktatók, több mint 15 év gyakorlati tapasztalattal
eddig elkészített és a hatóság által elfogadott dokumentáció több mint 2100 ügyfélnek 2019-ben is
(akár) 24 órán belül sürgős igény esetén, Magyarország bármelyik településére, garancia vállalásával, cégünktől megkapja az összes szükséges dokumentációt
A HACCP Tanácsadó Kft. szerződött gyakorlati képzőhelye a Szegedi Tudományegyetem Élelmiszermérnöki Karának
Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével
Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 20 312 6892 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.
Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban
A HACCP Tanácsadó Kft. csapata
Gosztonyi Zsuzsanna
ügyvezető-tulajdonos, élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető
Fröhlich László
ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető
Tokaji András
szaktanácsadó, vezető oktató
Nagy Gábor
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor
Nagy Éva
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Szirovicza Edit
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, tűzvédelmi technikus
Kassai Zsolt
szaktanácsadó, munkavédelmi technikus
Szilágyi Péter
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Gajdi Krisztina
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Borbíró Cintia
tanácsadó, élelmiszermérnök, gyártmánylap koordinátor
Palotás Zoltánné, Virág
munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs
Küldetésünk
Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.