Köszönjük!
Köszönjük, hogy felvette velünk a kapcsolatot!
Hamarosan keresni fogjuk a megadott elérhetőségeken.
Javaslom, hogy a haccptanacsadokft@gmail.com e-mail címet vegye fel a megbízható küldők listájára, hogy leveleink ne a SPAM mappába kerüljenek (Gmail-es fiók esetében a Promóciók mappa). Ha sem a SPAM, sem a Promóciók mappában nem találja későbbi leveleinket, akkor jelezze felénk bizalommal a haccptanacsadokft@gmail.com e-mail címen és segítünk!)
Üdvözlettel:
A HACCP Tanácsadó Kft. csapata
A kötelező digitális önellenőrzési rendelet hatálybalépésének ideje: 2024. május 01.!
Ajánlatunk a digitális megfeleléshez:
Létrehoztuk a felhő alapú komplett digitális rendszerünket a HODORT ( HACCP Okos Digitális Online Rendszer )melynek használatával partnereink eredményesen és hatékonyan tudják elvégezni a részükre kötelezően vezetendő digitalizált dokumentációs feladatokat.
A saját fejlesztésű HODOR digitális önellenőrzési rendszer főbb elemei:
- HACCP naplók
- GHP ellenőrzések
- Élelmiszer önellenőrzési feladatok
- nyomonkövetés
- HACCP audithoz kapcsolódó nyilvántartás
- Önellenőrzési audithoz tartozó nyilvántartás
- Hibajegyzék és Intézkedési terv
Időt, energiát, papírt takarít meg a HODOR használatával!
tel: +36/30/348-84-07 +36/30/826-63-04
Az új jogszabály automatikusan vonatkozik az élelmiszeres nagyvállalatokra, valamint az 50 fő feletti foglalkoztatotti létszámmal bíró kis és közép vállalkozásokra bizonyos feltételek mellett.
Nézzen utána, hogy Ön már beletartozik-e a kötelezettek táborába vagy még vezetheti papír alapon is a dokumentációit!
Legfontosabb tudnivalók:
A digitális rendszerek meglétének és működésének ellenőrzését a Járási Hivatalok és a NÉBIH ellenőrei is végzik rendszeresen az egész ország területén.
Önellenőrzésnek nevezzük (28/2017. 2.§ a) (V.30.) FM rendelet alapján azokat az ellenőrzési formákat, amelyek …az élelmiszerek megfelelő minőségével, az élelmiszerbiztonsággal, az azonosíthatósággal, a nyomon követéssel, és az élelmiszerek jelölésével kapcsolatosak….valamint
az élelmiszer-vállalkozás működéséhez kapcsolódó, a vonatkozó jogszabályokban meghatározott követelmények, valamint az adott vállalkozás tevékenységére vonatkozóan kidolgozott követelményrendszerben előírt kötelezettségek teljesítésének az élelmiszer-vállalkozás általi ellenőrzését.
Ennek értelmében a digitalizációs elvárás az Önellenőrzési követelményrendszer keretein belül halad, de a mélysége kiterjed:
- a HACCP naplók elektronikus nyilvántartására,
- nyomonkövetés elektronikus rögzítésére,
- jó higiéniai gyakorlatot érintő pontokra
- és az önellenőrzési követelmények teljesülésére.
Ebből kifolyólag a rögzítés folyamatos (természetesen ebben vannak eltérések a rendszeres (pl. napi), eseti és az éves feladatokban).
A hatóság részéről a betekintést állandóra kérik távoli és helyi hozzáféréssel is. A rögzítésnél fontos elvárásuk az időbélyegző! Területi lokáció (GPS kordináta).
Nyilvántartási kötelezettség területi kiterjesztése:
Minden egységnek önállóan kell a digitális nyilvántartást vezetnie!
A specifikációba bekerül a hely adat rögzítése is. (így valós időben és valós helyen lehet csak rögzíteni!)
A rendelet 4§ (3) pontjában leírtaknak megfelelően a dokumentáció elektronikus formában történő vezetése esetén az informatikai rendszernek az alábbi lényeges jellemzőkkel kell rendelkeznie:
Hivatalos NÉBIH közlemény a részletes tudnivalóról:
https://portal.nebih.gov.hu/-/fontos-valtozasok-az-elelmiszer-vallalkozasok-onellenorzeseben
8 fő élelmiszermérnök - HACCP rendszergazda, 2 fő munkavédelmi technikus, 1 fő tűzvédelmi technikus, IFS, Globalgap auditorok, gyakorlott oktatók, Közel 20 év gyakorlati tapasztalattal
elkészített és a hatóság által elfogadott dokumentáció több mint 2200 ügyfélnek 2022-ben is
(akár) 24 órán belül sürgős igény esetén, Magyarország bármelyik településére, garancia vállalásával, cégünktől megkapja az összes szükséges dokumentációt
![](https://www.haccpszakerto.hu/wp-content/uploads/haccp-szakerto-gosztonyi-zsuzsanna.jpg)
Gosztonyi Zsuzsanna
élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető
![](https://www.haccpszakerto.hu/wp-content/uploads/haccp-szakerto-frohlich-laszlo.jpg)
Fröhlich László
ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető
![](https://www.haccpszakerto.hu/wp-content/uploads/haccp-szakerto-tokaji-andras.jpg)
Tokaji András
szaktanácsadó, vezető oktató
![](https://www.haccpszakerto.hu/wp-content/uploads/haccp-szakerto-nagy-gabor.jpg)
Nagy Gábor
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor
![](https://www.haccpszakerto.hu/wp-content/uploads/haccp-szakerto-eva-nagy.jpg)
Nagy Éva
élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó
![](https://www.haccpszakerto.hu/wp-content/uploads/haccp-szakerto-kassai-zsolt.jpg)
Kassai Zsolt
szaktanácsadó, munkavédelmi technikus
![](https://www.haccpszakerto.hu/wp-content/uploads/haccp-szakerto-szilagyi-peter-csapat.jpg)
Szilágyi Péter
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, tűzvédelmi előadó
![](https://www.haccpszakerto.hu/wp-content/uploads/haccp-szakerto-gajdi-krisztina-csapat.jpg)
Gajdi Krisztina
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
![](https://www.haccpszakerto.hu/wp-content/uploads/haccp-szakerto-borbiro-cintia.jpg)
Borbíró Cintia
tanácsadó, élelmiszermérnök, gyártmánylap koordinátor, Globalgap auditor
![](https://www.haccpszakerto.hu/wp-content/uploads/haccp-csapat.jpg)
Palotás Zoltánné, Virág
munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs
![](https://www.haccpszakerto.hu/wp-content/uploads/haccp-csapat.jpg)
Szabó Tímea
élelmiszermérnök, szaktanácsadó