Engedélyezési útmutató

Beszerzendők listája az engedélyezéshez, regisztrációhoz

KÖTELEZŐ ALAPADATOK az engedély kérelemhez:

  1. az élelmiszer-vállalkozó vagy – vállalkozás neve vagy cégneve,
  2. természetes személy esetén a születési hely és idő,
  3. cég esetében adószám,
  4. lakhely (székhely) cím,
  5. telephely cím,
  6. elérhetőség,

Az üzletben történő forgalmazás esetén

(vendéglátó, tejet, húst forgalmazó kereskedő!) az alábbi listát kell benyújtani

3. melléklet az 57/2010. (V. 7.) FVM rendelethez

  1. közmű nyilatkozatokat,
  2. technológiai leírást és elrendezési rajzot,
  3. anyagmozgatási és személyforgalmi és göngyölegtárolási tervet, (készítse szakember )
  4. tervezett alkalmazotti létszámot,
  5. szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását,
  6. tisztítási, mosogatási, takarítási utasítást, (készítse szakember)
  7. melléktermék és a hulladék-kezelési és ártalmatlanítási tervet,(készítse szakember)
  8. az ivóvíz megfelelőségét tanúsító, 30 napnál nem régebbi vízvizsgálati eredményt,
  9. vendéglátó létesítmény esetében nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a létesítményben szándékoznak-e előkészítetlen lőtt vadat feldolgozni, (készítse szakember)

Mozgóboltban vagy közterületen történő forgalomba hozatal esetén

a külön engedély iránti kérelemhez csatolni kell

  1. az ivóvízellátás, szennyvízelvezetés, illetve elhelyezés, energiaellátás leírását, (készítse szakember)
  2. technológiai leírást, mely tartalmazza az árusító helyeket, árusítási módot és a telephelyet,(készítse szakember
  3. a kézmosási, WC-használati lehetőség ismertetését, (készítse szakember)
  4. a mosogatási, takarítási, fertőtlenítési utasítást, (készítse szakember
  5. a hulladékszállítás, elhelyezés leírását, (készítse szakember)
  6. szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását.

Engedélyköteles létesítmény (üzemek!) engedélyére vonatkozó

kérelemnek tartalmaznia kell vagy ahhoz csatolni kell

1. melléklet az 57/2010. (V. 7.) FVM rendelethez

  1. az élelmiszer-vállalkozó vagy -vállalkozás nevét vagy cégnevét,
  2. természetes személy esetén a születési helyet és időt,
  3. cég esetében adószámot,
  4. lakhely (székhely) címét,
  5. telephely címét,
  6. elérhetőséget,
  7. az engedélyköteles létesítmény tevékenységének meghatározását,
  8. szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását,
  9. technológiai leírást és folyamatábrát, (készítse szakember)
  10. technológiai elrendezési rajzot, (készítse szakember )
  11. anyagmozgatási és személyforgalmi tervet, (készítse szakember )
  12. az épületgépészet szerelvényezési, fűtési, szellőzési, világítási, hűtési terveket, (készítse szakember)
  13. gyártástechnológia szerinti gépjegyzéket, (készítse szakember )
  14. közmű nyilatkozatokat,
  15. melléktermék és a hulladék kezelési és ártalmatlanítási tervét, (készítse szakember)
  16. az ivóvíz minőségét tanúsító, 30 napnál nem régebbi vízvizsgálati eredményt.

8 fő élelmiszermérnök - HACCP rendszergazda, 2 fő munkavédelmi technikus, 1 fő tűzvédelmi technikus, IFS, Globalgap auditorok, gyakorlott oktatók, Közel 20 év gyakorlati tapasztalattal

elkészített és a hatóság által elfogadott dokumentáció több mint 2200 ügyfélnek 2022-ben is

(akár) 24 órán belül sürgős igény esetén, Magyarország bármelyik településére, garancia vállalásával, cégünktől megkapja az összes szükséges dokumentációt

Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével

Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 20 312 6892 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.

A HACCP Tanácsadó Kft. csapata

Gosztonyi Zsuzsanna

élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

Fröhlich László

ügyvezető-tulajdonos, közgazdász,  tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps  operatív vezető

Tokaji András

szaktanácsadó, vezető oktató

Nagy Gábor

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

Nagy Éva

élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó

Kassai Zsolt

szaktanácsadó, munkavédelmi technikus

Szilágyi Péter

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Gajdi Krisztina

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Borbíró Cintia

tanácsadó, élelmiszermérnök, gyártmánylap koordinátor

Palotás Zoltánné, Virág

munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

Küldetésünk

Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.