Milyen Általános Üzletnyitási feladatai vannak?
Segítünk Önnek eligazodni az engedélyezésben!
Üzletnyitáshoz teljeskörű szakértői segítséget nyújtunk, kérjen ajánlatot! Tájékozódjon a dokumentációs és egyéb kötelezettségeiről! Az első kérdéseire ingyenesen válaszolunk. Tegye fel őket bátran!
Telefonon azonnali segítséget kap tőlünk, HÍVJON: +36-30-348-8407
Minden üzlet egyedi, de sok minden hasonló a folyamatban!
1.) Bejelentés az Önkormányzathoz
- Normál regisztráció (üzlet, üzemeltető, termékkör)
- Üzemeltető változás bejelentés technológiai változás nélkül
- Üzemeltető változás bejelentés technológiai változással
Külön-engedély dokumentáció:
Ez a dokumentáció akkor szükséges, ha az alábbi termékeket használja vagy forgalmazza:
- Hűtött tejtermék
- Friss hús
- Cukrászsütemény
- Helyben sütött pékáru
- Vendéglátás (hideg, meleg étel)
2.) Esetleges külön engedély kérelem beadása a szakhatósághoz a fenti termékkörök esetén
3.) A körülmények megfelelő kialakítása, dokumentáció megfeleltetés
4.) Hatósági ellenőrzés fogadása, hiányosságok pótlása
Természetesen élelmiszertől eltérő egységeknek is tudunk segíteni!
Telefonon azonnali segítséget kap tőlünk,
HÍVJON: +36-30-348-8407
A Működési dokumentációk összefoglalása
- Minden élelmiszerrel foglalkozó vállalkozáshoz szükséges, mert jogszabályok írják elő!
- Gyakorlott szakember felkérése ajánlott, mert rengeteg kérdésére választ tud adni! (Minden esetben kérdezze meg, mióta dolgozik a szakmában!)
- Elkészítése a nyitáshoz szükséges, mert az Élelmiszer biztonsági Kormányhivatal az első ellenőrzésnél kérni fogja!
Kémiai kockázatbecslés dokumentáció
- A Népegészségügy (ÁNTSZ) fogja kérni a nyitás után 1 hónappal (vegyiáru forgalmazás esetén a nyitás előtt!)
- Csak munkavédelmi szakember készítheti!
- A tisztítószerek felhasználása és forgalmazása és a velük végzett tevékenység kerül az elemzésbe
Munkahelyi kockázatelemzés dokumentáció:
- Már egy alkalmazott munkavállaló felvétele kötelezővé teszi az elkészítését!
- A Munkavédelmi Felügyelőség fogja kérni az első ellenőrzésnél, de akár a nyitás után több hónappal!
- Csak munkavédelmi szakember készítheti!
- A munkakörülmények, munkakörök, gépek és a velük végzett tevékenység kerül az elemzésbe.
Tűz és Munkavédelmi oktatás dokumentáció:
- Már egy alkalmazott munkavállaló felvétele kötelezővé teszi az elkészítését!
- A Munkavédelmi Felügyelőség és a Katasztrófavédelem fogja kérni az első ellenőrzésnél, de akár a nyitás utáni első hónapban!
- Csak munkavédelmi/tűzvédelmi szakember írhatja alá!
- A dokumentáció meglétét ellenőrzik.
HACCP és Higiéniai oktatás dokumentáció:
- Már egy alkalmazott munkavállaló felvétele kötelezővé teszi az elkészítését!
- Az Élelmiszer biztonsági Kormányhivatal fogja kérni az első ellenőrzésnél, de akár a nyitás utáni első hónapban!
- Csak gyakorlott élelmiszer-biztonsági szakember tarthatja!
- A dokumentáció meglétét ellenőrzik.
Munkavédelmi szabályzatok dokumentációk:
- Már egy alkalmazott munkavállaló felvétele kötelezővé teszi az elkészítését!
- A Munkavédelmi Felügyelőség fogja kérni az első ellenőrzésnél, de akár a nyitás után több hónappal!
- Csak munkavédelmi szakember készítheti!
- A védőeszközökkel és az orvosi vizsgálatokkal kapcsolatos feladatok kerülnek az elemzésbe.
Tűzvédelmi szabályzatok, kiürítés dokumentációk:
- 5 fő alkalmazottól vagy 50 fő befogadó képességtől kötelező az elkészítése!
- A Munkavédelmi Felügyelőség és a Katasztrófavédelem fogja kérni az első ellenőrzésnél, de akár a nyitás után több hónappal!
- Csak tűzvédelmi szakember készítheti!
Érintés és Tűzvédelmi szabványossági Felülvizsgálat dokumentációk:
- Minden üzleti célra használt ingatlannál kötelező az elkészítése!
- A Katasztrófavédelem fogja kérni az első ellenőrzésnél!
- Csak érintésvédelmi szakember készítheti!
- 3 illetve 9 évig érvényes dokumentáció, tulajdonos vagy üzemeltető változás miatt nem kell újat készíteni, csak ha lejárt!
Rágcsáló és rovarirtás dokumentációk:
- Minden üzleti célra használt ingatlannál kötelező az elkészítése!
- Az Élelmiszer biztonsági Kormányhivatal az első ellenőrzésnél kérni fogja kérni!
- Csak gázmester szakember készítheti!
Általában 1 hónap alatt Önnek el kell indítania azokat a feladatokat, amik a megfeleléshez szükségesek, mert ha az alapfeltételeket nem biztosítja, akkor büntetésre, súlyos esetben akár bezárásra is számíthat!
Telefonon azonnali segítséget kap tőlünk,
HÍVJON: +36-30-348-8407
A legfontosabb feltételek a következők:
- Az összes élelmiszer higiéniai feltétel megteremtése
- Az összes élelmiszer biztonsági feltétel megteremtése
- A munkaügyi feltételek kialakítása
- A NAV előírásoknak való megfelelés
- A jövedéki előírásoknak való megfelelés, amennyiben van ilyen terméke
- Fogyasztóvédelmi szempontoknak való megfelelés biztosítása
- A HACCP Élelmiszer biztonsági rendszer szakember általi elkészíttetése és dokumentálása
- Veszélyes anyag felhasználással kapcsolatos feladatok elvégzése a takarítószerek és/vagy a forgalmazott vegyszerek miatt (ÁNTSZ bejelentés, Biztonsági adatlap beszerzés, Kémiai kockázatbecslés szakszerű, szakember általi elkészíttetése)
- Munkavédelmi szempontok teljesítése
- Dohányzással kapcsolatos szempontok teljesítése
- Munka-egészségügyi feladatok teljesítése
- Nyomonkövetési feladatok megoldása
- Dolgozók élelmiszer-higiéniai és munkavédelmi oktatásának elvégzése szakember által.
A 13 feltétel 90 %-ában konkrét segítséget tudunk Önnek a nyújtani, a többiben pedig pontos iránymutatást!
20+ év iparági tapasztalat
Országos lefedettség
Hatóságilag elfogadott dokumentáció
Komplex mérnöki háttér

Kapcsolat
Kérjen ingyenes konzultációt még ma!
Az összes kötelező laborvizsgálatunkért, mint a víz, legionella, felület higiéniai vizsgálat stb. is ők a felelősek, illetve a saját fejlesztésű HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket is használjuk, ami nagyban segíti a munkánk átláthatóságát.
Kiemelném a rugalmasságukat, a gyors reakcióidőt, és azt, hogy mindig emberi hangon kommunikáltak, nem szakkifejezésekkel dobálózva. Mindenkinek ajánlom őket, aki szereti, ha a dolgok rendben vannak a háttérben is.”

SZÁNTAI Rita
Category Manager
Accor HotelServices Magyarország Kft.
A közös munka minden alkalommal gördülékenyen, átláthatóan és pontosan zajlik, legyen szó HACCP-rendszerünk felülvizsgálatáról, oktatásokról vagy munkavédelmi ellenőrzésekről.
Külön értékeljük, hogy komplex rendszereinket is átfogó szemlélettel kezelik, miközben a gyakorlati megvalósíthatóságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Ez nemcsak megkönnyíti a vezetői döntéshozatalt, hanem biztonságot is ad számunkra a mindennapi működés során.
Olyan hosszú távú, stabil szakmai partnert találtunk bennük, akikre bármikor számíthatunk – és akik hozzájárulnak ahhoz, hogy üzleteink minden pillanatban megfeleljenek a legszigorúbb higiéniai és munkaügyi elvárásoknak.”

Jacsó József Sándor
Területi vezető
Lipóti Pékség Kft.


















Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével
Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 826 63 04 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.


7 FŐ ÉLELMISZERMÉRNÖK - HACCP RENDSZERGAZDA, 2 FŐ MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS, 1 FŐ TŰZVÉDELMI TECHNIKUS, IFS, GYAKORLOTT SZAKTANÁCSADÓK, OKTATÓK, KÖZEL 20 ÉV GYAKORLATI TAPASZTALATTAL
ELKÉSZÍTETT ÉS A HATÓSÁG ÁLTAL ELFOGADOTT DOKUMENTÁCIÓ TÖBB MINT 2200 ÜGYFÉLNEK 2025-BEN IS
(AKÁR) 24 ÓRÁN BELÜL SÜRGŐS IGÉNY ESETÉN, MAGYARORSZÁG BÁRMELYIK TELEPÜLÉSÉRE, GARANCIA VÁLLALÁSÁVAL, CÉGÜNKTŐL MEGKAPJA AZ ÖSSZES SZÜKSÉGES DOKUMENTÁCIÓT

2012 óta


Csapatunk

GOSZTONYI ZSUZSANNA
élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

FRÖHLICH LÁSZLÓ
ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető

TOKAJI ANDRÁS
szaktanácsadó, vezető oktató

NAGY GÁBOR
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

NAGY ÉVA
élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó

GAJDI KRISZTINA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó

PALOTÁS ZOLTÁNNÉ, VIRÁG
munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

SZABÓ TÍMEA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó

SÓS MÁTÉ
élelmiszermérnök, szaktanácsadó

PAPP HAJNALKA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban
HACCP
Digitális HACCP
Üzletnyitás, tanácsadás
Munka és tűzvédelem
Legionella
Gyártmánylap / Anyaghányad

KOVÁCS Edit
áruforgalmi igazgató
COOP Szeged Zrt.
Lépjen velünk kapcsolatba

Hívjon, írjon bizalommal!
