Milyen Általános Üzletnyitási feladatai vannak?
Telefonon azonnali segítséget kap tőlünk, HÍVJON: +36-30-348-8407
Az üzlet legfontosabb működési feltételei:
- Bejelentési, regisztrációs kötelezettségek teljesítése
- Az összes élelmiszer higiéniai feltétel megteremtése
- Az összes élelmiszer biztonsági feltétel megteremtése
- A munkaügyi feltételek kialakítása
- A NAV előírásoknak való megfelelés
- A jövedéki előírásoknak való megfelelés, amennyiben van ilyen terméke
- Fogyasztóvédelmi szempontoknak való megfelelés biztosítása
- A HACCP Élelmiszer biztonsági rendszer szakember általi elkészíttetése és dokumentálása
- Veszélyes anyag felhasználással kapcsolatos feladatok elvégzése a takarítószerek és/vagy a forgalmazott vegyszerek miatt (NNGYK bejelentés, Biztonsági adatlap beszerzés, Kémiai kockázatbecslés szakszerű, szakember általi elkészíttetése)
- Munkavédelmi-tűzvédelmi szempontok teljesítése
- Munka-egészségügyi feladatok teljesítése ( üzemorvos)
- Nyomonkövetési feladatok megoldása
- Dolgozók élelmiszer-higiéniai és munkavédelmi-tűzvédelmi oktatásának elvégzése szakember által.
Engedélyezés (részletesen)
1.) Bejelentés az Önkormányzathoz ezzel egyidőben FELÍR szám igénylése a Járási Hivatalnál (online)
- Normál regisztráció (üzlet, üzemeltető, termékkör)
- Üzemeltető változás bejelentés technológiai változás nélkül
- Üzemeltető változás bejelentés technológiai változással
2.) A körülmények megfelelő kialakítása, dokumentáció megfeleltetés
3.) Hatósági ellenőrzés fogadása, hiányosságok pótlása
Természetesen élelmiszertől eltérő egységeknek is tudunk segíteni!
Telefonon azonnali segítséget kap tőlünk,
HÍVJON: +36-30-348-8407
A Működési dokumentációk összefoglalása
- Minden élelmiszerrel foglalkozó vállalkozáshoz szükséges, mert jogszabályok írják elő!
- Gyakorlott szakember felkérése ajánlott, mert rengeteg kérdésére választ tud adni! (Minden esetben kérdezze meg, mióta dolgozik a szakmában!)
- Elkészítése a nyitáshoz szükséges, mert az Élelmiszer biztonsági Kormányhivatal az első ellenőrzésnél kérni fogja!
Kémiai kockázatbecslés dokumentáció
- Az NNGYK fogja kérni a nyitás után 1 hónappal (vegyiáru forgalmazás esetén a nyitás előtt!)
- Csak munkavédelmi szakember készítheti!
- A tisztítószerek felhasználása és forgalmazása és a velük végzett tevékenység kerül az elemzésbe
Munkahelyi kockázatelemzés dokumentáció:
- Már egy alkalmazott munkavállaló felvétele kötelezővé teszi az elkészítését!
- A Katasztrófavédelem vagy Munkavédelmi Felügyelőség fogja kérni az első ellenőrzésnél, akár a nyitás után több hónappal!
- Csak munkavédelmi szakember készítheti!
- A munkakörülmények, munkakörök, gépek és a velük végzett tevékenység kerül az elemzésbe.
Tűz és Munkavédelmi oktatás dokumentáció:
- Már egy alkalmazott munkavállaló felvétele kötelezővé teszi az oktatást!
- A Munkavédelmi Felügyelőség és a Katasztrófavédelem fogja kérni az oktatásról való igazolást, oktatási tematikát. Évente ismételni kell!
- Csak munkavédelmi/tűzvédelmi szakember írhatja alá!
- A dokumentáció meglétét ellenőrzik.
HACCP és Higiéniai oktatás dokumentáció:
- Már egy alkalmazott munkavállaló felvétele kötelezővé teszi az oktatást, az alkalmazott felvételét követő 1 hónapon belül!
- A Járási Hivatal élelmiszerbiztonsági ellenőre fogja kérni az első ellenőrzésnél.
- Csak gyakorlott élelmiszer-biztonsági szakember tarthatja!
- Az oktatási dokumentáció meglétét, és a dolgozók élelmiszerhigiéniai felkészültségét évente ellenőrzik.
Tűzvédelmi szabályzatok, kiürítés dokumentációk:
- Tűzvédelmi Szabályzat (50 fő alkalmazotti létszámtól, és/vagy 50 fő befogadóképességtől)
- Kiürítés számítás (50 fő befogadóképességtől)
- Menekülési terv (szállás szolgáltatás esetén)
- Tűzvédelmi oktatás (1 alkalmazottól)
- A Munkavédelmi Felügyelőség és a Katasztrófavédelem fogja kérni az első ellenőrzésnél, de akár a nyitás után több hónappal!
- Csak tűzvédelmi szakember készítheti!
Rágcsáló és rovarirtás dokumentációk:
- Minden üzleti célra használt ingatlannál kötelező az elkészítése!
- A Járási Hivatal élelmiszerbiztonsági ellenőre kéri a mindenkori ellenőrzésnél!
- Csak gázmester szakember készítheti!
Általában 1 hónap alatt Önnek el kell indítania azokat a feladatokat, amik a megfeleléshez szükségesek, mert ha az alapfeltételeket nem biztosítja, akkor büntetésre, súlyos esetben akár bezárásra is számíthat!
Telefonon azonnali segítséget kap tőlünk,
HÍVJON: +36-30-348-8407
20+ év iparági tapasztalat
Országos lefedettség
Hatóságilag elfogadott dokumentáció
Komplex mérnöki háttér
Kapcsolat
Kérjen ingyenes konzultációt még ma!
Az összes kötelező laborvizsgálatunkért, mint a víz, legionella, felület higiéniai vizsgálat stb. is ők a felelősek, illetve a saját fejlesztésű HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket is használjuk, ami nagyban segíti a munkánk átláthatóságát.
Kiemelném a rugalmasságukat, a gyors reakcióidőt, és azt, hogy mindig emberi hangon kommunikáltak, nem szakkifejezésekkel dobálózva. Mindenkinek ajánlom őket, aki szereti, ha a dolgok rendben vannak a háttérben is.”
SZÁNTAI Rita
Category Manager
Accor HotelServices Magyarország Kft.![]()
Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével
Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 vagy a +36 30 826 63 04 telefonszámok bármelyikén.
7 FŐ ÉLELMISZERMÉRNÖK - HACCP RENDSZERGAZDA, 2 FŐ MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS, 1 FŐ TŰZVÉDELMI TECHNIKUS, IFS, GYAKORLOTT SZAKTANÁCSADÓK, OKTATÓK, KÖZEL 20 ÉV GYAKORLATI TAPASZTALATTAL
ELKÉSZÍTETT ÉS A HATÓSÁG ÁLTAL ELFOGADOTT DOKUMENTÁCIÓ TÖBB MINT 2200 ÜGYFÉLNEK 2025-BEN IS
(AKÁR) 72 ÓRÁN BELÜL SÜRGŐS IGÉNY ESETÉN, MAGYARORSZÁG BÁRMELYIK TELEPÜLÉSÉRE, GARANCIA VÁLLALÁSÁVAL, CÉGÜNKTŐL MEGKAPJA AZ ÖSSZES SZÜKSÉGES DOKUMENTÁCIÓT
2012 óta
Ne hagyja, hogy az élelmiszerbiztonsági megfelelőség terhe akadályozza vállalkozása sikerét! Ahelyett, hogy heteket töltene a bonyolult jogszabályok értelmezésével, válassza a szakértő megoldást, és felejtse el a bírságok miatti aggodalmat. Szolgáltatásainkkal garantáltan naprakész, precíz és a hatóságok által elfogadott rendszert kap, amely valódi biztonságot és nyugalmat teremt konyhájában, üzletében, üzemében stb. Kattintson most, és kérjen árajánlatot, hogy a HACCP és az egyéb kötelező élelmiszerbiztonsági dokumentációi ne kötelező rossz, hanem üzleti előny legyen!
Csapatunk
GOSZTONYI ZSUZSANNA
élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető
FRÖHLICH LÁSZLÓ
ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető
TOKAJI ANDRÁS
szaktanácsadó, vezető oktató
NAGY GÁBOR
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor
NAGY ÉVA
élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó
GAJDI KRISZTINA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
PALOTÁS ZOLTÁNNÉ, VIRÁG
munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs
SZABÓ TÍMEA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
SÓS MÁTÉ
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
PAPP HAJNALKA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban
HACCP
Digitális HACCP
Üzletnyitás, tanácsadás
Munka és tűzvédelem
Legionella
Gyártmánylap / Anyaghányad
KOVÁCS Edit
áruforgalmi igazgató
COOP Szeged Zrt.![]()
Lépjen velünk kapcsolatba
Hívjon, írjon bizalommal!




