Milyen Általános Üzletnyitási feladatai vannak?

Telefonon azonnali segítséget kap tőlünk, HÍVJON: +36-30-348-8407

Az üzlet legfontosabb működési feltételei:

  1. Bejelentési, regisztrációs kötelezettségek teljesítése
  2. Az összes élelmiszer higiéniai feltétel megteremtése
  3. Az összes élelmiszer biztonsági feltétel megteremtése
  4. A munkaügyi feltételek kialakítása
  5. A NAV előírásoknak való megfelelés
  6. A jövedéki előírásoknak való megfelelés, amennyiben van ilyen terméke
  7. Fogyasztóvédelmi szempontoknak való megfelelés biztosítása
  8. A HACCP Élelmiszer biztonsági rendszer szakember általi elkészíttetése és dokumentálása
  9. Veszélyes anyag felhasználással kapcsolatos feladatok elvégzése a takarítószerek és/vagy a forgalmazott vegyszerek miatt (NNGYK bejelentés, Biztonsági adatlap beszerzés, Kémiai kockázatbecslés szakszerű, szakember általi elkészíttetése)
  10. Munkavédelmi-tűzvédelmi szempontok teljesítése
  11. Munka-egészségügyi feladatok teljesítése ( üzemorvos)
  12. Nyomonkövetési feladatok megoldása
  13. Dolgozók élelmiszer-higiéniai és munkavédelmi-tűzvédelmi oktatásának elvégzése szakember által.

Engedélyezés  (részletesen)

1.) Bejelentés az Önkormányzathoz ezzel egyidőben FELÍR szám igénylése a Járási Hivatalnál (online)

  • Normál regisztráció (üzlet, üzemeltető, termékkör)
  • Üzemeltető változás bejelentés technológiai változás nélkül
  • Üzemeltető változás bejelentés technológiai változással

2.) A körülmények megfelelő kialakítása, dokumentáció megfeleltetés

3.) Hatósági ellenőrzés fogadása, hiányosságok pótlása

Természetesen élelmiszertől eltérő egységeknek is tudunk segíteni!

Telefonon azonnali segítséget kap tőlünk,
HÍVJON: +36-30-348-8407

A Működési dokumentációk összefoglalása

HACCP dokumentáció:

  • Minden élelmiszerrel foglalkozó vállalkozáshoz szükséges, mert jogszabályok írják elő!
  • Gyakorlott szakember felkérése ajánlott, mert rengeteg kérdésére választ tud adni! (Minden esetben kérdezze meg, mióta dolgozik a szakmában!)
  • Elkészítése a nyitáshoz szükséges, mert az Élelmiszer biztonsági Kormányhivatal az első ellenőrzésnél kérni fogja!

Kémiai kockázatbecslés dokumentáció

  • Az NNGYK fogja kérni a nyitás után 1 hónappal (vegyiáru forgalmazás esetén a nyitás előtt!)
  • Csak munkavédelmi szakember készítheti!
  • A tisztítószerek felhasználása és forgalmazása és a velük végzett tevékenység kerül az elemzésbe

Munkahelyi kockázatelemzés dokumentáció:

  • Már egy alkalmazott munkavállaló felvétele kötelezővé teszi az elkészítését!
  • A Katasztrófavédelem vagy Munkavédelmi Felügyelőség fogja kérni az első ellenőrzésnél, akár a nyitás után több hónappal!
  • Csak munkavédelmi szakember készítheti!
  • A munkakörülmények, munkakörök, gépek és a velük végzett tevékenység kerül az elemzésbe.

Tűz és Munkavédelmi oktatás dokumentáció:

  • Már egy alkalmazott munkavállaló felvétele kötelezővé teszi az oktatást!
  • A Munkavédelmi Felügyelőség és a Katasztrófavédelem fogja kérni az oktatásról való igazolást, oktatási tematikát. Évente ismételni kell!
  • Csak munkavédelmi/tűzvédelmi szakember írhatja alá!
  • A dokumentáció meglétét ellenőrzik.

HACCP és Higiéniai oktatás dokumentáció:

  • Már egy alkalmazott munkavállaló felvétele kötelezővé teszi az oktatást, az alkalmazott felvételét követő 1 hónapon belül!
  • A Járási Hivatal élelmiszerbiztonsági ellenőre fogja kérni az első ellenőrzésnél.
  • Csak gyakorlott élelmiszer-biztonsági szakember tarthatja!
  • Az oktatási dokumentáció meglétét, és a dolgozók élelmiszerhigiéniai felkészültségét évente ellenőrzik.

Tűzvédelmi szabályzatok, kiürítés dokumentációk:

  • Tűzvédelmi Szabályzat (50 fő alkalmazotti létszámtól, és/vagy 50 fő befogadóképességtől)
  • Kiürítés számítás (50 fő befogadóképességtől)
  • Menekülési terv (szállás szolgáltatás esetén)
  • Tűzvédelmi oktatás (1 alkalmazottól)
  • A Munkavédelmi Felügyelőség és a Katasztrófavédelem fogja kérni az első ellenőrzésnél, de akár a nyitás után több hónappal!
  • Csak tűzvédelmi szakember készítheti!

Rágcsáló és rovarirtás dokumentációk:

  • Minden üzleti célra használt ingatlannál kötelező az elkészítése!
  • A Járási Hivatal élelmiszerbiztonsági ellenőre kéri a mindenkori ellenőrzésnél!
  • Csak gázmester szakember készítheti!

Általában 1 hónap alatt Önnek el kell indítania azokat a feladatokat, amik a megfeleléshez szükségesek, mert ha az alapfeltételeket nem biztosítja, akkor büntetésre, súlyos esetben akár bezárásra is számíthat!

Telefonon azonnali segítséget kap tőlünk,

HÍVJON: +36-30-348-8407

20+ év iparági tapasztalat

Valódi gyakorlati háttérrel segítjük az élelmiszer-előállítás, vendéglátás, kereskedelem és szállítás szereplőit – a pékségtől a húsüzemig.

Országos lefedettség

Budapesttől a legkisebb falvakig: mindenhová kiszállunk, gyors határidővel, extra kiszállási díj nélkül.

Hatóságilag elfogadott dokumentáció

Saját fejlesztésű anyagainkat a NÉBIH és a helyi hatóságok rendszeresen ellenőrizték – és elismerték.

Komplex mérnöki háttér

Élelmiszeripari mérnökcsapatunk naprakész szaktudással és széles körű gyakorlattal dolgozik Önért.

Kapcsolat

Kérjen ingyenes konzultációt még ma!

„A vendéglátásban és szállodaiparban minden nap új helyzeteket hoz, de egy dolog állandó: a szabályoknak való megfelelés és a biztonságos működés iránti igény. Az elmúlt több, mint 10 éves kapcsolatunk során a haccpszakerto.hu-val nem csak egy szolgáltatót, hanem egy olyan megbízható szakmai háttértámogatást kaptunk, akikre nyugodt szívvel rábízhattuk az élelmiszerbiztonsági és higiéniai kérdéseket is.

Az összes kötelező laborvizsgálatunkért, mint a víz, legionella, felület higiéniai vizsgálat stb. is ők a felelősek, illetve a saját fejlesztésű HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket is használjuk, ami nagyban segíti a munkánk átláthatóságát.

Kiemelném a rugalmasságukat, a gyors reakcióidőt, és azt, hogy mindig emberi hangon kommunikáltak, nem szakkifejezésekkel dobálózva. Mindenkinek ajánlom őket, aki szereti, ha a dolgok rendben vannak a háttérben is.”

SZÁNTAI Rita
Category Manager
Accor HotelServices Magyarország Kft.

Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével

Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 vagy a +36 30 826 63 04 telefonszámok bármelyikén.

7 FŐ ÉLELMISZERMÉRNÖK - HACCP RENDSZERGAZDA, 2 FŐ MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS, 1 FŐ TŰZVÉDELMI TECHNIKUS, IFS, GYAKORLOTT SZAKTANÁCSADÓK, OKTATÓK, KÖZEL 20 ÉV GYAKORLATI TAPASZTALATTAL

ELKÉSZÍTETT ÉS A HATÓSÁG ÁLTAL ELFOGADOTT DOKUMENTÁCIÓ TÖBB MINT 2200 ÜGYFÉLNEK 2025-BEN IS

(AKÁR) 72 ÓRÁN BELÜL SÜRGŐS IGÉNY ESETÉN, MAGYARORSZÁG BÁRMELYIK TELEPÜLÉSÉRE, GARANCIA VÁLLALÁSÁVAL, CÉGÜNKTŐL MEGKAPJA AZ ÖSSZES SZÜKSÉGES DOKUMENTÁCIÓT

2012 óta

Ne hagyja, hogy az élelmiszerbiztonsági megfelelőség terhe akadályozza vállalkozása sikerét! Ahelyett, hogy heteket töltene a bonyolult jogszabályok értelmezésével, válassza a szakértő megoldást, és felejtse el a bírságok miatti aggodalmat. Szolgáltatásainkkal garantáltan naprakész, precíz és a hatóságok által elfogadott rendszert kap, amely valódi biztonságot és nyugalmat teremt konyhájában, üzletében, üzemében stb. Kattintson most, és kérjen árajánlatot, hogy a HACCP és az egyéb kötelező élelmiszerbiztonsági dokumentációi ne kötelező rossz, hanem üzleti előny legyen!

Csapatunk

GOSZTONYI ZSUZSANNA

élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

FRÖHLICH LÁSZLÓ

ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető

TOKAJI ANDRÁS

szaktanácsadó, vezető oktató

NAGY GÁBOR

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

NAGY ÉVA

élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó

GAJDI KRISZTINA

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

PALOTÁS ZOLTÁNNÉ, VIRÁG

munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

SZABÓ TÍMEA

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

SÓS MÁTÉ

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

PAPP HAJNALKA

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban

HACCP

Teljes körű HACCP dokumentáció készítése és frissítése minden élelmiszerrel foglalkozó vállalkozás számára – gyors, hatóságilag elismert megoldásokkal.

Digitális HACCP

Papírmentes, korszerű HACCP rendszer táblagépen vagy mobilon – egyszerűbb nyomon követés, automatikus naplók, kevesebb adminisztráció.

Üzletnyitás, tanácsadás

Szakértői támogatás a vállalkozásindítás minden lépésében: engedélyek, előírások, működési feltételek – a biztos indulásért.

Munka és tűzvédelem

Kötelező dokumentációk, oktatások, szabályzatok és helyszíni bejárás – hogy vállalkozása megfeleljen a legszigorúbb előírásoknak is.

Legionella

Kockázatelemzés, dokumentáció és megelőző intézkedési terv vízhálózatokra – kötelező minden vízpermettel dolgozó rendszer esetén.

Gyártmánylap / Anyaghányad

Pontosan kalkulált összetevők, allergénjelölések és nyomonkövethetőség – a gyártás és a hatósági megfelelés biztonságáért.
„A regionális élelmiszer-kereskedelemben különösen fontos, hogy minden egységünk megfeleljen az aktuális jogszabályi előírásoknak – legyen szó - HACCP dokumentációról vagy oktatási kötelezettségekről. A haccpszakerto.hu élelmiszer mernökeivel a 2012-es indulásuk óta több területen is együttműködtünk többek között üzletnyitási vagy átalakítási tanácsadás kérdésében és minden esetben hatékony, pontos és jogszabálykövető megoldásokat kaptunk. A HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket pedig majdnem a teljes országos Coop hálózat, azaz több, mint 1500 üzlet használja. Rendszerszinten gondolkodnak, jól reagálnak a kereskedelmi láncok működési sajátosságaira is. Aki biztos alapokra szeretné helyezni vállalkozása működését, bátran forduljon hozzájuk.”

KOVÁCS Edit
áruforgalmi igazgató
COOP Szeged Zrt.

Lépjen velünk kapcsolatba