Üzlet Kialakítási Tanácsadás

Tapasztaljuk, hogy a hely kiválasztása csak a saját vendéglátós vagy kereskedelmi egység megvalósításának első lépése, sajnos a komoly feladat csak ezután következik…

Még nincs meg az üzlethelyiség?

Sokszor még a megfelelő üzlethelyiség kiválasztása is gondot okoz!

Tegye fel kérdéseit és megmondjuk Önnek, milyen kialakítású üzlethelyiséget keressen a választott tevékenységhez:

Már megvan az üzlethelyiség?

Az üzlethelyiség kiválasztása után minden üzemeltető szembesül ezekkel a kérdésekkel:

  1. Milyen jogszabályok vonatkoznak rám, minek kell eleget tennem?
  2. Hogyan kell kialakítanom a helyet, hogy megkapjam a Hatóságok hozzájárulását a működéshez?
  3. Ki tud nekem teljes körű felvilágosítást adni?

A megoldás: Helyszíni kialakítási tanácsadás!

Mi történik a helyszíni kialakítási tanácsadás során?

  1. Megtekintjük a helyszínt és az adottságait
  2. Átbeszéljük a lehetséges kialakítási módokat
  3. Javaslatokat teszünk a legoptimálisabb kialakításra és erről anyagmozgatási és technológiai rajzot készítünk
  4. Átbeszéljük az adott helyen forgalmazható, készíthető termékkört
  5. Javaslatokat teszünk a technológiai és szakosítási feltételek kialakítására
  6. Igény esetén elkészítjük az engedélyezéshez szükséges tervdokumentációt
  7. Igény esetén hatósági egyeztetést vállalunk a helyszín átalakítását megelőzően.
  8. Igény esetén elkészítjük a külön engedélyhez szükséges dokumentációkat.
  9. A hatósági visszaellenőrzéshez elkészítjük az adottságokhoz, helyszínhez és termékekhez kialakított HACCP szabályzatot!
  10. A nyitást követően elkészítjük Önnek a munkavédelmi dokumentációkat!
  11. A nyitást követően elkészítjük Önnek a kémiai biztonsághoz tartozó kémiai kockázatbecslést.
  12. A dolgozóknak megtartjuk a higiéniai, haccp, élelmiszerbiztonsági, valamint a munka és tűzvédelmi oktatásokat!

    Mire kap választ a helyszínen?

    1. Milyen termékeket forgalmazhat az adott helyszínen
    2. Hogyan kell kialakítani a helyiség-kapcsolatokat az adott termék körhöz.
    3. Milyen vegyszereket használjon
    4. Hogyan kell a szakosított tárolást biztosítania a megfeleléshez
    5. A technológia során mire kell odafigyelni
    6. A dolgozóknak milyen szakképzettség szükséges
    7. A működéshez milyen dokumentációk szükségesek
    8. Hogyan kell az engedélyezést lefolytatni lépésről-lépésre
    9. Milyen tájékoztatási kötelezettsége van a fogyasztók felé
    10. Hogyan kell biztosítania a nyomonkövetést
    11. ÉS MÉG RENGETEG KÉRDÉS, ami Önben felmerül!

    Egy kürtöskalácsos története

    “Tudtam, hogy kürtöskalácsost akarok nyitni, de nem tudtam, hogyan is induljak.. Először letöltöttem erről az oldalról a büfékocsi indítás feltételeit, majd feltettem néhány kérdést a fórumon!

    Szerencsére telefonszámot is adtam, így még aznap felhívott egy kedves tanácsadó hölgy és lépésről-lépésre átbeszéltünk mindent!

    • Kiválasztottam a büfékocsit, majd megbeszéltünk egy helyszíni találkozót!
    • Ekkor átbeszéltük a kialakítást, gépeket, mosogatót, előkészítőt, stb… egyszóval mindent!
    • Ekkor éreztem először, hogy már nem vagyok elveszett, mert van egy cég, aki segít engem lépésről-lépésre!
    • Majd 1 hét múlva elkészült a tervdokumentáció, amit megmutattam az élelmiszerlánc felügyeletnek, akik elfogadták a kialakítást, amit a tanácsadó javasolt!
    • 2 hét múlva a visszaellenőrzés előtt a tanácsadó a helyszínen átadta nekem a HACCP szabályzatot és átnézte a munkavédelmi feltételeket.
    • Megtörtént a hatósági visszaellenőrzés: MINDENT RENDBEN TALÁLTAK!!!
    • 2 hét múlva megtartotta az oktatást a tanácsadó a dolgozóimnak és átadta a munkavédelmi dokumentációkat!

    ÖRÜLÖK, HOGY EZT AZ UTAT VÁLASZTOTTAM és a HACCP Tanácsadó Kft.-vel dolgozhatok!”

    Márki Laura, Budapest

    Szakértői tanácsadás

    Olyan egyedi projektmunka, amelynél a megrendelő kérésére és elvárásai szerint végzünk szakértői munkát.

    Példa 1.

    Szeged Város Önkormányzata megbízott bennünket, hogy első lépésként mérjük fel a gondozásukban lévő, iskolák és óvodák jelenleg nem működő közétkeztetési meleg konyháinak a meglévő állapotát. Az állapotfelmérés után készítettünk egy szakmai iránymutatást is, hogy mit és hogyan kellene megváltoztatni, felújítani abban az esetben ha újra működtetni kívánnák külön-külön a konyhákat.

    Példa 2.

    Üzemeltetésre adott ki konyhát, büfét, éttermet ,( Arconic Köfém ), de az alvállalkozó tevékenységét szeretné auditálni, hogy biztos lehessen a szolgáltatás hatósági megfelelésében. Az Ön elvárásai alapján átvizsgáljuk az alvállalkozó szolgáltatási tevékenységét.

    Példa 3.

    Fővállalkozó ( Coop Szeged )megbízott bennünket egy általa bérbe adott kereskedelmi egységének élelmiszer biztonsági tevékenységének szakmai átvilágításával, amelynek eredménye után lehetővé vált a bérlet visszavétele a fővállalkozó részére.

    Példa 4.

    Üzemépítése előtt szakmai konzultáció kérése, technológia és élelmiszer biztonsági szempontok legoptimálisabb kialakítása céljából. ( Paprika üzem Szeged-Szőreg)

    A HACCP Tanácsadó kft.-nél

    Többek között azért esett a választás a HACCP Tanácsadó kft.-re megbízóink részéről, mert csak a HACCP Tanácsadó Kft.-él találtak elegendő, megfelelő tudású szakember létszámot!

    • 8 fős élelmiszermérnöki csapat tudása, tapasztalata összegződik
    • külön vannak munka és tűzvédelmi szakemberek
    • Garanciavállalás a munkánkra
    • Azonnali, országos kapacitás
    • Több mint 15 éves tapasztalattal bíró szakmai vezető irányítja a szakmai munkát
    • Komplex szolgáltatásokkal egyszerűsítjük a különféle feladatok megoldását
    • És még sok egyéb…

    20+ év iparági tapasztalat

    Valódi gyakorlati háttérrel segítjük az élelmiszer-előállítás, vendéglátás, kereskedelem és szállítás szereplőit – a pékségtől a húsüzemig.

    Országos lefedettség

    Budapesttől a legkisebb falvakig: mindenhová kiszállunk, gyors határidővel, extra kiszállási díj nélkül.

    Hatóságilag elfogadott dokumentáció

    Saját fejlesztésű anyagainkat a NÉBIH és a helyi hatóságok rendszeresen ellenőrizték – és elismerték.

    Komplex mérnöki háttér

    Élelmiszeripari mérnökcsapatunk naprakész szaktudással és széles körű gyakorlattal dolgozik Önért.

    Kapcsolat

    Kérjen ingyenes konzultációt még ma!

    „A vendéglátásban és szállodaiparban minden nap új helyzeteket hoz, de egy dolog állandó: a szabályoknak való megfelelés és a biztonságos működés iránti igény. Az elmúlt több, mint 10 éves kapcsolatunk során a haccpszakerto.hu-val nem csak egy szolgáltatót, hanem egy olyan megbízható szakmai háttértámogatást kaptunk, akikre nyugodt szívvel rábízhattuk az élelmiszerbiztonsági és higiéniai kérdéseket is.

    Az összes kötelező laborvizsgálatunkért, mint a víz, legionella, felület higiéniai vizsgálat stb. is ők a felelősek, illetve a saját fejlesztésű HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket is használjuk, ami nagyban segíti a munkánk átláthatóságát.

    Kiemelném a rugalmasságukat, a gyors reakcióidőt, és azt, hogy mindig emberi hangon kommunikáltak, nem szakkifejezésekkel dobálózva. Mindenkinek ajánlom őket, aki szereti, ha a dolgok rendben vannak a háttérben is.”

    SZÁNTAI Rita
    Category Manager
    Accor HotelServices Magyarország Kft.

    „Országos pékséghálózatként kiemelt prioritás számunkra a higiéniai megfelelés, a szabályozott működés és a naprakész dokumentáció biztosítása – mind a termékminőség, mind a hatósági előírások szempontjából. A haccpszakerto.hu csapatát több mint tíz éve választottuk partnerünkké, mert olyan szakértői támogatást kerestünk, amely megbízható, gyakorlatias és gyors reakcióidejű.

    A közös munka minden alkalommal gördülékenyen, átláthatóan és pontosan zajlik, legyen szó HACCP-rendszerünk felülvizsgálatáról, oktatásokról vagy munkavédelmi ellenőrzésekről.

    Külön értékeljük, hogy komplex rendszereinket is átfogó szemlélettel kezelik, miközben a gyakorlati megvalósíthatóságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Ez nemcsak megkönnyíti a vezetői döntéshozatalt, hanem biztonságot is ad számunkra a mindennapi működés során.

    Olyan hosszú távú, stabil szakmai partnert találtunk bennük, akikre bármikor számíthatunk – és akik hozzájárulnak ahhoz, hogy üzleteink minden pillanatban megfeleljenek a legszigorúbb higiéniai és munkaügyi elvárásoknak.”

    Jacsó József Sándor
    Területi vezető
    Lipóti Pékség Kft.

    Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével

    Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 826 63 04 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.

    7 FŐ ÉLELMISZERMÉRNÖK - HACCP RENDSZERGAZDA, 2 FŐ MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS, 1 FŐ TŰZVÉDELMI TECHNIKUS, IFS, GYAKORLOTT SZAKTANÁCSADÓK, OKTATÓK, KÖZEL 20 ÉV GYAKORLATI TAPASZTALATTAL

    ELKÉSZÍTETT ÉS A HATÓSÁG ÁLTAL ELFOGADOTT DOKUMENTÁCIÓ TÖBB MINT 2200 ÜGYFÉLNEK 2025-BEN IS

    (AKÁR) 24 ÓRÁN BELÜL SÜRGŐS IGÉNY ESETÉN, MAGYARORSZÁG BÁRMELYIK TELEPÜLÉSÉRE, GARANCIA VÁLLALÁSÁVAL, CÉGÜNKTŐL MEGKAPJA AZ ÖSSZES SZÜKSÉGES DOKUMENTÁCIÓT

    2012 óta

    Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.

    Csapatunk

    GOSZTONYI ZSUZSANNA

    élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

    FRÖHLICH LÁSZLÓ

    ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető

    TOKAJI ANDRÁS

    szaktanácsadó, vezető oktató

    NAGY GÁBOR

    élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

    NAGY ÉVA

    élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó

    GAJDI KRISZTINA

    élelmiszermérnök, szaktanácsadó

    PALOTÁS ZOLTÁNNÉ, VIRÁG

    munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

    SZABÓ TÍMEA

    élelmiszermérnök, szaktanácsadó

    SÓS MÁTÉ

    élelmiszermérnök, szaktanácsadó

    PAPP HAJNALKA

    élelmiszermérnök, szaktanácsadó

    Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban

    HACCP

    Teljes körű HACCP dokumentáció készítése és frissítése minden élelmiszerrel foglalkozó vállalkozás számára – gyors, hatóságilag elismert megoldásokkal.

    Digitális HACCP

    Papírmentes, korszerű HACCP rendszer táblagépen vagy mobilon – egyszerűbb nyomon követés, automatikus naplók, kevesebb adminisztráció.

    Üzletnyitás, tanácsadás

    Szakértői támogatás a vállalkozásindítás minden lépésében: engedélyek, előírások, működési feltételek – a biztos indulásért.

    Munka és tűzvédelem

    Kötelező dokumentációk, oktatások, szabályzatok és helyszíni bejárás – hogy vállalkozása megfeleljen a legszigorúbb előírásoknak is.

    Legionella

    Kockázatelemzés, dokumentáció és megelőző intézkedési terv vízhálózatokra – kötelező minden vízpermettel dolgozó rendszer esetén.

    Gyártmánylap / Anyaghányad

    Pontosan kalkulált összetevők, allergénjelölések és nyomonkövethetőség – a gyártás és a hatósági megfelelés biztonságáért.
    „A regionális élelmiszer-kereskedelemben különösen fontos, hogy minden egységünk megfeleljen az aktuális jogszabályi előírásoknak – legyen szó - HACCP dokumentációról vagy oktatási kötelezettségekről. A haccpszakerto.hu élelmiszer mernökeivel a 2012-es indulásuk óta több területen is együttműködtünk többek között üzletnyitási vagy átalakítási tanácsadás kérdésében és minden esetben hatékony, pontos és jogszabálykövető megoldásokat kaptunk. A HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket pedig majdnem a teljes országos Coop hálózat, azaz több, mint 1500 üzlet használja. Rendszerszinten gondolkodnak, jól reagálnak a kereskedelmi láncok működési sajátosságaira is. Aki biztos alapokra szeretné helyezni vállalkozása működését, bátran forduljon hozzájuk.”

    KOVÁCS Edit
    áruforgalmi igazgató
    COOP Szeged Zrt.

    Lépjen velünk kapcsolatba