Pékség (Pékárubolt) nyitása

Mit érdemes tudni egy Pékség nyitása előtt?

Az üzlettípus fő jellemzője: Olyan üzletek tartoznak ide, ahol pékáru, csomagolt élelmiszerek, italáru, kenyér, esetleg tejtermék illetve helyben sütött mirelit pékáru kerül forgalmazásra. Az értékesítés főleg pultos kiszolgálással történik

Kialakítási követelmények pékség esetén

Üzlethelyiség

  • Üzlethelyiség biztosítása, érintésvédelem, tűzvédelem, tevékenység regisztráció

Pékség megfelelő technológiai kialakítása

  • Előkészítő a helyben sütött pékáruhoz
  • kétfázisú mosogató
  • kézmosó
  • munkaasztal
  • kemence
  • Forgalmazás feltételei:
  • cseppfertőzés mentes pékáru pult,
  • mérleg

Raktározás: polcos tárolás, fagyasztó a pékáruhoz

Eladótér

  • Szakosított áruelhelyezéssel a termék igényei szerinti hőmérsékletek biztosításával
  • Személyzeti helyiségek
  • Tusoló 5 fő felett
  • Öltöző szekrény minden esetben
  • WC előtérrel, kézmosóval

    Engedélyek, dokumentáció

    Tevékenység regisztráció, működési engedély

    Kérelem az Önkormányzathoz:

    • termékkör megjelölés
    • nyitva tartás megjelölés
    • Regisztráció kiadása
    • Nyitás
    • külön engedély kérelem a hatósághoz tejtermék forgalmazás esetén

    30 napon belüli hatósági visszaellenőrzés

    Dokumentációs feladatok

    • Külön engedély kérelem dokumentáció elkészítése tejtermékhez (hívjon hozzá szakembert!)
    • egyszerűsített HACCP az üzletre (hívjon hozzá szakembert!)
    • Kémiai kockázatbecslés dokumentáció szakember általi elkészítése, ÁNTSZ bejelentése a tisztítószereknek
    • Munkavédelmi kockázatbecslés dokumentáció szakember általi elkészítése 1 fő munkavállalótól
    • alkalmazott esetén:
      • Munka és tűzvédelmi oktatások megtartása
      • Higiéniai és HACCP oktatások megtartása
      • Egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése szakember által
      • Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat elkészítése szakember által

    Általános munkahelyi feltételek

    • Munkaköri leírások
    • Munkaszerződések
    • Dohányzási szabályozás
    • Munkaügyi és könyvelési feladatok megoldása

    20+ év iparági tapasztalat

    Valódi gyakorlati háttérrel segítjük az élelmiszer-előállítás, vendéglátás, kereskedelem és szállítás szereplőit – a pékségtől a húsüzemig.

    Országos lefedettség

    Budapesttől a legkisebb falvakig: mindenhová kiszállunk, gyors határidővel, extra kiszállási díj nélkül.

    Hatóságilag elfogadott dokumentáció

    Saját fejlesztésű anyagainkat a NÉBIH és a helyi hatóságok rendszeresen ellenőrizték – és elismerték.

    Komplex mérnöki háttér

    Élelmiszeripari mérnökcsapatunk naprakész szaktudással és széles körű gyakorlattal dolgozik Önért.

    Kapcsolat

    Kérjen ingyenes konzultációt még ma!

    „A vendéglátásban és szállodaiparban minden nap új helyzeteket hoz, de egy dolog állandó: a szabályoknak való megfelelés és a biztonságos működés iránti igény. Az elmúlt több, mint 10 éves kapcsolatunk során a haccpszakerto.hu-val nem csak egy szolgáltatót, hanem egy olyan megbízható szakmai háttértámogatást kaptunk, akikre nyugodt szívvel rábízhattuk az élelmiszerbiztonsági és higiéniai kérdéseket is.

    Az összes kötelező laborvizsgálatunkért, mint a víz, legionella, felület higiéniai vizsgálat stb. is ők a felelősek, illetve a saját fejlesztésű HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket is használjuk, ami nagyban segíti a munkánk átláthatóságát.

    Kiemelném a rugalmasságukat, a gyors reakcióidőt, és azt, hogy mindig emberi hangon kommunikáltak, nem szakkifejezésekkel dobálózva. Mindenkinek ajánlom őket, aki szereti, ha a dolgok rendben vannak a háttérben is.”

    SZÁNTAI Rita
    Category Manager
    Accor HotelServices Magyarország Kft.

    „Országos pékséghálózatként kiemelt prioritás számunkra a higiéniai megfelelés, a szabályozott működés és a naprakész dokumentáció biztosítása – mind a termékminőség, mind a hatósági előírások szempontjából. A haccpszakerto.hu csapatát több mint tíz éve választottuk partnerünkké, mert olyan szakértői támogatást kerestünk, amely megbízható, gyakorlatias és gyors reakcióidejű.

    A közös munka minden alkalommal gördülékenyen, átláthatóan és pontosan zajlik, legyen szó HACCP-rendszerünk felülvizsgálatáról, oktatásokról vagy munkavédelmi ellenőrzésekről.

    Külön értékeljük, hogy komplex rendszereinket is átfogó szemlélettel kezelik, miközben a gyakorlati megvalósíthatóságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Ez nemcsak megkönnyíti a vezetői döntéshozatalt, hanem biztonságot is ad számunkra a mindennapi működés során.

    Olyan hosszú távú, stabil szakmai partnert találtunk bennük, akikre bármikor számíthatunk – és akik hozzájárulnak ahhoz, hogy üzleteink minden pillanatban megfeleljenek a legszigorúbb higiéniai és munkaügyi elvárásoknak.”

    Jacsó József Sándor
    Területi vezető
    Lipóti Pékség Kft.

    Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével

    Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 826 63 04 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.

    7 FŐ ÉLELMISZERMÉRNÖK - HACCP RENDSZERGAZDA, 2 FŐ MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS, 1 FŐ TŰZVÉDELMI TECHNIKUS, IFS, GYAKORLOTT SZAKTANÁCSADÓK, OKTATÓK, KÖZEL 20 ÉV GYAKORLATI TAPASZTALATTAL

    ELKÉSZÍTETT ÉS A HATÓSÁG ÁLTAL ELFOGADOTT DOKUMENTÁCIÓ TÖBB MINT 2200 ÜGYFÉLNEK 2025-BEN IS

    (AKÁR) 24 ÓRÁN BELÜL SÜRGŐS IGÉNY ESETÉN, MAGYARORSZÁG BÁRMELYIK TELEPÜLÉSÉRE, GARANCIA VÁLLALÁSÁVAL, CÉGÜNKTŐL MEGKAPJA AZ ÖSSZES SZÜKSÉGES DOKUMENTÁCIÓT

    2012 óta

    Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.

    Csapatunk

    GOSZTONYI ZSUZSANNA

    élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

    FRÖHLICH LÁSZLÓ

    ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető

    TOKAJI ANDRÁS

    szaktanácsadó, vezető oktató

    NAGY GÁBOR

    élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

    NAGY ÉVA

    élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó

    GAJDI KRISZTINA

    élelmiszermérnök, szaktanácsadó

    PALOTÁS ZOLTÁNNÉ, VIRÁG

    munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

    SZABÓ TÍMEA

    élelmiszermérnök, szaktanácsadó

    SÓS MÁTÉ

    élelmiszermérnök, szaktanácsadó

    PAPP HAJNALKA

    élelmiszermérnök, szaktanácsadó

    Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban

    HACCP

    Teljes körű HACCP dokumentáció készítése és frissítése minden élelmiszerrel foglalkozó vállalkozás számára – gyors, hatóságilag elismert megoldásokkal.

    Digitális HACCP

    Papírmentes, korszerű HACCP rendszer táblagépen vagy mobilon – egyszerűbb nyomon követés, automatikus naplók, kevesebb adminisztráció.

    Üzletnyitás, tanácsadás

    Szakértői támogatás a vállalkozásindítás minden lépésében: engedélyek, előírások, működési feltételek – a biztos indulásért.

    Munka és tűzvédelem

    Kötelező dokumentációk, oktatások, szabályzatok és helyszíni bejárás – hogy vállalkozása megfeleljen a legszigorúbb előírásoknak is.

    Legionella

    Kockázatelemzés, dokumentáció és megelőző intézkedési terv vízhálózatokra – kötelező minden vízpermettel dolgozó rendszer esetén.

    Gyártmánylap / Anyaghányad

    Pontosan kalkulált összetevők, allergénjelölések és nyomonkövethetőség – a gyártás és a hatósági megfelelés biztonságáért.
    „A regionális élelmiszer-kereskedelemben különösen fontos, hogy minden egységünk megfeleljen az aktuális jogszabályi előírásoknak – legyen szó - HACCP dokumentációról vagy oktatási kötelezettségekről. A haccpszakerto.hu élelmiszer mernökeivel a 2012-es indulásuk óta több területen is együttműködtünk többek között üzletnyitási vagy átalakítási tanácsadás kérdésében és minden esetben hatékony, pontos és jogszabálykövető megoldásokat kaptunk. A HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket pedig majdnem a teljes országos Coop hálózat, azaz több, mint 1500 üzlet használja. Rendszerszinten gondolkodnak, jól reagálnak a kereskedelmi láncok működési sajátosságaira is. Aki biztos alapokra szeretné helyezni vállalkozása működését, bátran forduljon hozzájuk.”

    KOVÁCS Edit
    áruforgalmi igazgató
    COOP Szeged Zrt.

    Lépjen velünk kapcsolatba