Miért kéri a hatóság az Önellenőrzési tervet?
Minden élelmiszer-vállalkozásnak kötelező a saját önellenőrzési rendszerének felállítása és végrehajtása, valamint a végrehajtás igazolása is 2018. január 1.-től a 28/2017. (V.30.) számú FM rendelet alapján.
A saját fejlesztésű Digitális Önellenőrzési és HACCP rendszerünk egyszerű használatával gyorsan végez ezirányú kötelezettségeivel!
Mit jelent az önellenőrzési rendszer fogalma?
Az élelmiszer-vállalkozás működéséhez kapcsolódó, az élelmiszerek megfelelő minőségével, az élelmiszer-biztonsággal, az azonosíthatósággal, a nyomon követéssel és az élelmiszerek jelölésével kapcsolatos tevékenységére vonatkozóan kidolgozott követelményrendszer. Tartalmazza az igazoló eljárásokat, dokumentumokat, amik visszamenőleg is igazolják az önellenőrzési terv végrehajtását!
Fontos! Az önellenőrzési rendszer nem egyezik meg, a szintén kötelező HACCP rendszerrel, attól egy bővebb, szerte ágazóbb dokumentáció.
Kikre vonatkozik az előírás?
- Élelmiszeripari vállalkozásokra
- Élelmiszer kereskedelmi vállalkozásokra
- Vendéglátó vállalkozásokra
- Közétkeztető vállalkozásokra, konyhákra
Az önellenőrzési tervnek tartalmaznia kell legalább
a) az önellenőrzési terv által felölelt időszakot,
b) az önellenőrzés során alkalmazott módszert,
c) az elvégzett önellenőrzés igazolásának módját,
d) az önellenőrzés során keletkezett dokumentumok és az önellenőrzési terv megőrzésének idejét,
e) az ellenőrzés tárgyát,
f) az ellenőrzött követelményeket,
g) az ellenőrzési időpontot vagy gyakoriságot,
h) az ellenőrzés, megfigyelés vagy mintavétel pontos helyét,
i) az ellenőrzésért és az önellenőrzési terv végrehajtásáért felelős személyt.
Milyen támogatást kap Ön tőlünk az Önellenőrzési rendszerének felállításához?
- Kialakítunk közösen egy „személyre szabott” elképzelést, ami alapján felállítható az Önellenőrzési rendszer az adott tevékenységhez.
- Kiterjesztjük az Önellenőrzési tervet a fent említett kötelező területekre is a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszeren túl
- Igazoló eljárásokat alakítunk ki, felhasználva a vállalkozás meglévő dokumentumait, indokolt esetben javaslunk újabb módszereket.
- Beépítjük a már megtörtént hatósági ellenőrzések tapasztalatait az Önellenőrzési rendszerébe.
- Előzetes szerződéssel igazoljuk, hogy az Ön vállalkozásának Önellenőrzési rendszere már készül, amit egy váratlan hatósági ellenőrzés során be tud mutatni.
20+ év iparági tapasztalat
Országos lefedettség
Hatóságilag elfogadott dokumentáció
Komplex mérnöki háttér
Kapcsolat
Kérjen ingyenes konzultációt még ma!
Az összes kötelező laborvizsgálatunkért, mint a víz, legionella, felület higiéniai vizsgálat stb. is ők a felelősek, illetve a saját fejlesztésű HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket is használjuk, ami nagyban segíti a munkánk átláthatóságát.
Kiemelném a rugalmasságukat, a gyors reakcióidőt, és azt, hogy mindig emberi hangon kommunikáltak, nem szakkifejezésekkel dobálózva. Mindenkinek ajánlom őket, aki szereti, ha a dolgok rendben vannak a háttérben is.”
SZÁNTAI Rita
Category Manager
Accor HotelServices Magyarország Kft.![]()
Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével
Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 vagy a +36 30 826 63 04 telefonszámok bármelyikén.
7 FŐ ÉLELMISZERMÉRNÖK - HACCP RENDSZERGAZDA, 2 FŐ MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS, 1 FŐ TŰZVÉDELMI TECHNIKUS, IFS, GYAKORLOTT SZAKTANÁCSADÓK, OKTATÓK, KÖZEL 20 ÉV GYAKORLATI TAPASZTALATTAL
ELKÉSZÍTETT ÉS A HATÓSÁG ÁLTAL ELFOGADOTT DOKUMENTÁCIÓ TÖBB MINT 2200 ÜGYFÉLNEK 2025-BEN IS
(AKÁR) 72 ÓRÁN BELÜL SÜRGŐS IGÉNY ESETÉN, MAGYARORSZÁG BÁRMELYIK TELEPÜLÉSÉRE, GARANCIA VÁLLALÁSÁVAL, CÉGÜNKTŐL MEGKAPJA AZ ÖSSZES SZÜKSÉGES DOKUMENTÁCIÓT
2012 óta
Ne hagyja, hogy az élelmiszerbiztonsági megfelelőség terhe akadályozza vállalkozása sikerét! Ahelyett, hogy heteket töltene a bonyolult jogszabályok értelmezésével, válassza a szakértő megoldást, és felejtse el a bírságok miatti aggodalmat. Szolgáltatásainkkal garantáltan naprakész, precíz és a hatóságok által elfogadott rendszert kap, amely valódi biztonságot és nyugalmat teremt konyhájában, üzletében, üzemében stb. Kattintson most, és kérjen árajánlatot, hogy a HACCP és az egyéb kötelező élelmiszerbiztonsági dokumentációi ne kötelező rossz, hanem üzleti előny legyen!
Csapatunk
GOSZTONYI ZSUZSANNA
élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető
FRÖHLICH LÁSZLÓ
ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető
TOKAJI ANDRÁS
szaktanácsadó, vezető oktató
NAGY GÁBOR
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor
NAGY ÉVA
élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó
GAJDI KRISZTINA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
PALOTÁS ZOLTÁNNÉ, VIRÁG
munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs
SZABÓ TÍMEA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
SÓS MÁTÉ
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
PAPP HAJNALKA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban
HACCP
Digitális HACCP
Üzletnyitás, tanácsadás
Munka és tűzvédelem
Legionella
Gyártmánylap / Anyaghányad
KOVÁCS Edit
áruforgalmi igazgató
COOP Szeged Zrt.![]()
Lépjen velünk kapcsolatba
Hívjon, írjon bizalommal!



