Kötelező laborvizsgálatok

Levesszük a válláról ezt a terhet is…

Laborvizsgálatok

Megszervezzük Önnek az egész ország területén bárhol a víz és termék mintavételeket, az ismétlődő vizsgálatokat. Jelezze igényét felénk és 2 héten belül leszervezzük a mintavételt Önnél! Amennyiben igényt tart szaktudásunkra, elkészítjük a mintavételi tervet Önnek!

1. Nyitási vízmintavétel

Üzleteknél:

• Leírás: az üzlet megfelelő vízminőségét igazolja. Nyitás előtt 30 napnál nem régebbi mintavétel szükséges. Általában 4 paraméteres mikrobiológiai  víz vizsgálatot kérnek, de néha 5 vagy 7 paraméterre is szólhat a hatósági igény.

Üzemeknél:
• Leírás: Az üzem megfelelő vízminőségét igazolja. Általában 5 paraméteres mikrobiológiai  víz vizsgálat az általános, de néha 5 vagy 7 paramétert is kérnek.
A hatóság előírja a mikrobiológiai vízvizsgálatok mellé a kritikus kémiai paraméterek vizsgálatát az adott terület szerint.

Fúrt kutas üzemnél évente 2 x kell vízminőség vizsgálat, általában az adott terület szerint a hatóság a mikró mellé előírja a kritikus kémiai paraméterek vizsgálatát is.

2. Termékvizsgálatok

Üzemeknél kötelező!

  • Leírás: az üzem által előállított termékek megfelelő minőségét kötelező igazolni szúrópróbaszerűn, általában évente.

A termékre jellemzően a Magyar Élelmiszerkönyv határozza meg a beltartalmi és mikrobiológiai paramétereket (mint pl. sótartalom, rost tartalom, szárazanyag, zsírtartalom, stb.)

Két rendelet szabályozza a fentieket az EÜM 4/1998.(XI.11.) és a Bizottság 2073/2005EK rendelete (2005. november 15.) Ezeket igazolni csak laborvizsgálattal lehetséges. A vizsgálatok mindig a termékcsoportra jellemzőek a vizsgálati szabványok alapján. Az üzem minden termékcsoportjából évente 1x kell mintát venni és bevizsgálni. Kérjen ajánlatot az igényei ismeretében!

Kötelező a Listeria monocytogenes baktériumra vonatkozó laboratóriumi vizsgálat is bizonyos esetekben!

Étkeztetőknél
Felmerülhet igény beltartalmi vizsgálatra a hatóság részéről is, de több partnerünknél a saját kötelező önellenőrzési rendszer különálló elemként jelenik meg.

Gyártóknál:
A termék címkén való pontos tápértékadatok meghatározása érdekében végzett laborvizsgálatok pl mustvizsgálat.

3. Legionella vizsgálatok

Lásd: részletesen a legionella oldalon

4. Fürdővíz vizsgálatok

• Leírás: jellemzően kereskedelmi szálláshelyek üzemeltetőinél merül fel, ahol van fürdőmedence, jakuzzi. Fürdőüzemeltetőknél. Ezen medencék vizét havi rendszerességgel vizsgáltatni kell bakterológiai és kémiai paraméterekre.

5. Felülethigiéniai vizsgálatok

Üzemeknél: gyakori, hogy a nagy kereskedelmi láncok kérik ahhoz, hogy beszállítóvá válhasson az üzem

Vendéglátó egységek: a saját maguk magasabb minőségi igazolásához veszik igénybe

Közétkeztetők:  a saját maguk magasabb minőségi igazolásához veszik igénybe, illetve felmerülő ételhigiéniai probléma esetén ezzel igazolják a hiba kijavítását

Egyéb felmerülő speciális vizsgálati igény esetén is keressenek bizalommal!

20+ év iparági tapasztalat

Valódi gyakorlati háttérrel segítjük az élelmiszer-előállítás, vendéglátás, kereskedelem és szállítás szereplőit – a pékségtől a húsüzemig.

Országos lefedettség

Budapesttől a legkisebb falvakig: mindenhová kiszállunk, gyors határidővel, extra kiszállási díj nélkül.

Hatóságilag elfogadott dokumentáció

Saját fejlesztésű anyagainkat a NÉBIH és a helyi hatóságok rendszeresen ellenőrizték – és elismerték.

Komplex mérnöki háttér

Élelmiszeripari mérnökcsapatunk naprakész szaktudással és széles körű gyakorlattal dolgozik Önért.

Kapcsolat

Kérjen ingyenes konzultációt még ma!

„A vendéglátásban és szállodaiparban minden nap új helyzeteket hoz, de egy dolog állandó: a szabályoknak való megfelelés és a biztonságos működés iránti igény. Az elmúlt több, mint 10 éves kapcsolatunk során a haccpszakerto.hu-val nem csak egy szolgáltatót, hanem egy olyan megbízható szakmai háttértámogatást kaptunk, akikre nyugodt szívvel rábízhattuk az élelmiszerbiztonsági és higiéniai kérdéseket is.

Az összes kötelező laborvizsgálatunkért, mint a víz, legionella, felület higiéniai vizsgálat stb. is ők a felelősek, illetve a saját fejlesztésű HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket is használjuk, ami nagyban segíti a munkánk átláthatóságát.

Kiemelném a rugalmasságukat, a gyors reakcióidőt, és azt, hogy mindig emberi hangon kommunikáltak, nem szakkifejezésekkel dobálózva. Mindenkinek ajánlom őket, aki szereti, ha a dolgok rendben vannak a háttérben is.”

SZÁNTAI Rita
Category Manager
Accor HotelServices Magyarország Kft.

Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével

Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 vagy a +36 30 826 63 04 telefonszámok bármelyikén.

7 FŐ ÉLELMISZERMÉRNÖK - HACCP RENDSZERGAZDA, 2 FŐ MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS, 1 FŐ TŰZVÉDELMI TECHNIKUS, IFS, GYAKORLOTT SZAKTANÁCSADÓK, OKTATÓK, KÖZEL 20 ÉV GYAKORLATI TAPASZTALATTAL

ELKÉSZÍTETT ÉS A HATÓSÁG ÁLTAL ELFOGADOTT DOKUMENTÁCIÓ TÖBB MINT 2200 ÜGYFÉLNEK 2025-BEN IS

(AKÁR) 24 ÓRÁN BELÜL SÜRGŐS IGÉNY ESETÉN, MAGYARORSZÁG BÁRMELYIK TELEPÜLÉSÉRE, GARANCIA VÁLLALÁSÁVAL, CÉGÜNKTŐL MEGKAPJA AZ ÖSSZES SZÜKSÉGES DOKUMENTÁCIÓT

2012 óta

Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.

Csapatunk

GOSZTONYI ZSUZSANNA

élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

FRÖHLICH LÁSZLÓ

ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető

TOKAJI ANDRÁS

szaktanácsadó, vezető oktató

NAGY GÁBOR

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

NAGY ÉVA

élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó

GAJDI KRISZTINA

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

PALOTÁS ZOLTÁNNÉ, VIRÁG

munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

SZABÓ TÍMEA

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

SÓS MÁTÉ

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

PAPP HAJNALKA

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban

HACCP

Teljes körű HACCP dokumentáció készítése és frissítése minden élelmiszerrel foglalkozó vállalkozás számára – gyors, hatóságilag elismert megoldásokkal.

Digitális HACCP

Papírmentes, korszerű HACCP rendszer táblagépen vagy mobilon – egyszerűbb nyomon követés, automatikus naplók, kevesebb adminisztráció.

Üzletnyitás, tanácsadás

Szakértői támogatás a vállalkozásindítás minden lépésében: engedélyek, előírások, működési feltételek – a biztos indulásért.

Munka és tűzvédelem

Kötelező dokumentációk, oktatások, szabályzatok és helyszíni bejárás – hogy vállalkozása megfeleljen a legszigorúbb előírásoknak is.

Legionella

Kockázatelemzés, dokumentáció és megelőző intézkedési terv vízhálózatokra – kötelező minden vízpermettel dolgozó rendszer esetén.

Gyártmánylap / Anyaghányad

Pontosan kalkulált összetevők, allergénjelölések és nyomonkövethetőség – a gyártás és a hatósági megfelelés biztonságáért.
„A regionális élelmiszer-kereskedelemben különösen fontos, hogy minden egységünk megfeleljen az aktuális jogszabályi előírásoknak – legyen szó - HACCP dokumentációról vagy oktatási kötelezettségekről. A haccpszakerto.hu élelmiszer mernökeivel a 2012-es indulásuk óta több területen is együttműködtünk többek között üzletnyitási vagy átalakítási tanácsadás kérdésében és minden esetben hatékony, pontos és jogszabálykövető megoldásokat kaptunk. A HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket pedig majdnem a teljes országos Coop hálózat, azaz több, mint 1500 üzlet használja. Rendszerszinten gondolkodnak, jól reagálnak a kereskedelmi láncok működési sajátosságaira is. Aki biztos alapokra szeretné helyezni vállalkozása működését, bátran forduljon hozzájuk.”

KOVÁCS Edit
áruforgalmi igazgató
COOP Szeged Zrt.

Lépjen velünk kapcsolatba