IFS

International Featured Standard rövidítése amelynek IFS Food verzióját készítjük megrendelőinknek. Eredetileg a saját név ( saját márkás) termékek élelmiszerbiztonsági hátterének kialakítására jött létre, ugyanakkor mára általánossá vált az általános beszállítói feltételek között.

A fő hangsúly a szabvány KO pontjain van, ahol az esetleges nem megfelelősége a tanúsítás sikertelenségét vonhatja maga után.

A KO pontok:

  • Irányítás és elkötelezettség (1.2.1)
  • CCP felügyeleti rendszer (2.3.9.1)
  • Személyi higiénia (3.2.2)
  • Vevővel egyeztetett követelmények (4.1.3)
  • Alapanyag specifikációk (4.2.1.3)
  • Idegen anyag kockázat csökkentés (4.12.1)
  • Nyomonkövetés(4.18.1)
  • Belső auditok (5.1.1)
  • Termékvisszatartás, termékvisszahívás, incidensek eljárásai (5.9.1)
  • Helyesbítő intézkedések (5.11.3)

Tanúsítás

A tanúsító audit időtartama függ a tevékenység összetettségétől, a telephelyek számától, a termékfajták körétől.

Az első sikeres IFS tanúsítást igazoló tanúsítvány 12 hónapig érvényes.

Minden 2. vagy a 3. auditnak nem bejelentettnek kell lennie, mert 3 év alatt, a 3 auditból 1 nem bejelentett kell legyen.

A felkészítés vagy a tanúsítás díjának és az audit napok számának meghatározásában döntő a tevékenység összetettsége, bonyolultsága, a termékfajták köre, a telephelyek száma, a gyártósorok száma.

Az IFS szabvány szerinti termékgyártás

Az élelmiszerkereskedelmi cégek beszállítójuktól elvárják annak igazolását, hogy különös figyelmet fordítsanak az élelmiszerbiztonsági kérdésekre (HACCP, higiénia és minõségirányítás). Az értékesítési láncok megkövetelik azoktól az élelmiszer beszállítóiktól is az IFS tanúsítvány közeljövõben történõ megszerzését, akik még nem rendelkeznek vele.

Magasan képzett, gyakorlott élelmiszer mérnök kollégáink eredményesen felkészítik Önt az IFS auditra

ISO/IFS/Beszállítói audit

Minőségirányítási rendszerek nagymértékű piacszerzési lehetőséget biztosítanak vállalkozása számára!

A kereskedelmi láncokhoz történő beszállításhoz kemény feltételeknek kell megfelelni. Szeretne Ön is beszállítóvá válni?

Miért minket válasszon?

Nagy gyakorlatunk van az élelmiszer szakterületen, így gyorsan és sikeresen készítjük fel cégét a kiválasztott minőségirányítási rendszerre!

Sikeresen felkészítjük az Auditra és segítünk megfelelő Auditor céget is találni.

Mikor kérheti segítségünket?

  • Beszállítói auditra történő felkészítés. (pl. lidl, tesco, auchan)
  • IFS tanúsító és felügyeleti auditra történő felkészítés
  • Partnereink felkérésére nem bejelentett vagy bejelentett belső auditok lebonyolítása, audit riport elkészítése, javaslat a rendszer fejlesztésére
  • ÉBÍR rendszer elkészítése

Bővebben a minőségirányítási rendszerekről

IFS: (International Featured Standards) élelmiszerbiztonsági szabvány egy nemzetközileg elfogadott követelményrendszer, amely az élelmiszer-feldolgozás és csomagolás területein garantálja a biztonságos és jó minőségű termékeket, különösen a kiskereskedők saját márkás termékei számára. A szabvány célja, hogy egységes értékelési rendszert biztosítson a beszállítók számára, segítve a kiskereskedőket az élelmiszerlánc biztonságának fenntartásában és a vevői elvárások teljesítésében.

BRC: Jelenleg (BRCGS Food Safety) egy nemzetközi élelmiszerbiztonsági és minőségi rendszert jelent, amelyet eredetileg a Brit Kiskereskedelmi Konzorcium (British Retail Consortium) hozott létre. Célja, hogy a beszállítók és a kiskereskedők számára keretrendszert biztosítson a biztonságos élelmiszergyártáshoz és -forgalmazáshoz, garantálva a minőséget és a fogyasztók védelmét az élelmiszerláncban.

ISO 22000: Egy nemzetközi szabvány, amely meghatározza az élelmiszerbiztonsági irányítási rendszerekre (ÉBIR) vonatkozó követelményeket az élelmiszerlánc teljes szakaszában, a termelőtől a vendéglátásig. Ez a szabvány integrálja a HACCP (Veszélyelemzés és kritikus kontrollpontok) elveit a minőségirányítási rendszerekkel (pl. ISO 9001)

ISO 9001: Magasabb minőségi besorolást jelentő minőségirányítási rendszer, amely bármely területen tevékenykedő vállalkozás számára megszerezhető.

GLOBALGAP: Zöldség-Gyümölcs termesztők, és élelmiszeripari alaptermék előállítóknak nélkülözhetetlen, ha multinacionális kereskedelmi láncokhoz akarnak beszállítani.

20+ év iparági tapasztalat

Valódi gyakorlati háttérrel segítjük az élelmiszer-előállítás, vendéglátás, kereskedelem és szállítás szereplőit – a pékségtől a húsüzemig.

Országos lefedettség

Budapesttől a legkisebb falvakig: mindenhová kiszállunk, gyors határidővel, extra kiszállási díj nélkül.

Hatóságilag elfogadott dokumentáció

Saját fejlesztésű anyagainkat a NÉBIH és a helyi hatóságok rendszeresen ellenőrizték – és elismerték.

Komplex mérnöki háttér

Élelmiszeripari mérnökcsapatunk naprakész szaktudással és széles körű gyakorlattal dolgozik Önért.

Kapcsolat

Kérjen ingyenes konzultációt még ma!

„A vendéglátásban és szállodaiparban minden nap új helyzeteket hoz, de egy dolog állandó: a szabályoknak való megfelelés és a biztonságos működés iránti igény. Az elmúlt több, mint 10 éves kapcsolatunk során a haccpszakerto.hu-val nem csak egy szolgáltatót, hanem egy olyan megbízható szakmai háttértámogatást kaptunk, akikre nyugodt szívvel rábízhattuk az élelmiszerbiztonsági és higiéniai kérdéseket is.

Az összes kötelező laborvizsgálatunkért, mint a víz, legionella, felület higiéniai vizsgálat stb. is ők a felelősek, illetve a saját fejlesztésű HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket is használjuk, ami nagyban segíti a munkánk átláthatóságát.

Kiemelném a rugalmasságukat, a gyors reakcióidőt, és azt, hogy mindig emberi hangon kommunikáltak, nem szakkifejezésekkel dobálózva. Mindenkinek ajánlom őket, aki szereti, ha a dolgok rendben vannak a háttérben is.”

SZÁNTAI Rita
Category Manager
Accor HotelServices Magyarország Kft.

Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével

Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 826 63 04 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.

7 FŐ ÉLELMISZERMÉRNÖK - HACCP RENDSZERGAZDA, 2 FŐ MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS, 1 FŐ TŰZVÉDELMI TECHNIKUS, IFS, GYAKORLOTT SZAKTANÁCSADÓK, OKTATÓK, KÖZEL 20 ÉV GYAKORLATI TAPASZTALATTAL

ELKÉSZÍTETT ÉS A HATÓSÁG ÁLTAL ELFOGADOTT DOKUMENTÁCIÓ TÖBB MINT 2200 ÜGYFÉLNEK 2025-BEN IS

(AKÁR) 24 ÓRÁN BELÜL SÜRGŐS IGÉNY ESETÉN, MAGYARORSZÁG BÁRMELYIK TELEPÜLÉSÉRE, GARANCIA VÁLLALÁSÁVAL, CÉGÜNKTŐL MEGKAPJA AZ ÖSSZES SZÜKSÉGES DOKUMENTÁCIÓT

2012 óta

Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.

Csapatunk

GOSZTONYI ZSUZSANNA

élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

FRÖHLICH LÁSZLÓ

ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető

TOKAJI ANDRÁS

szaktanácsadó, vezető oktató

NAGY GÁBOR

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

NAGY ÉVA

élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó

GAJDI KRISZTINA

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

PALOTÁS ZOLTÁNNÉ, VIRÁG

munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

SZABÓ TÍMEA

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

SÓS MÁTÉ

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

PAPP HAJNALKA

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban

HACCP

Teljes körű HACCP dokumentáció készítése és frissítése minden élelmiszerrel foglalkozó vállalkozás számára – gyors, hatóságilag elismert megoldásokkal.

Digitális HACCP

Papírmentes, korszerű HACCP rendszer táblagépen vagy mobilon – egyszerűbb nyomon követés, automatikus naplók, kevesebb adminisztráció.

Üzletnyitás, tanácsadás

Szakértői támogatás a vállalkozásindítás minden lépésében: engedélyek, előírások, működési feltételek – a biztos indulásért.

Munka és tűzvédelem

Kötelező dokumentációk, oktatások, szabályzatok és helyszíni bejárás – hogy vállalkozása megfeleljen a legszigorúbb előírásoknak is.

Legionella

Kockázatelemzés, dokumentáció és megelőző intézkedési terv vízhálózatokra – kötelező minden vízpermettel dolgozó rendszer esetén.

Gyártmánylap / Anyaghányad

Pontosan kalkulált összetevők, allergénjelölések és nyomonkövethetőség – a gyártás és a hatósági megfelelés biztonságáért.
„A regionális élelmiszer-kereskedelemben különösen fontos, hogy minden egységünk megfeleljen az aktuális jogszabályi előírásoknak – legyen szó - HACCP dokumentációról vagy oktatási kötelezettségekről. A haccpszakerto.hu élelmiszer mernökeivel a 2012-es indulásuk óta több területen is együttműködtünk többek között üzletnyitási vagy átalakítási tanácsadás kérdésében és minden esetben hatékony, pontos és jogszabálykövető megoldásokat kaptunk. A HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket pedig majdnem a teljes országos Coop hálózat, azaz több, mint 1500 üzlet használja. Rendszerszinten gondolkodnak, jól reagálnak a kereskedelmi láncok működési sajátosságaira is. Aki biztos alapokra szeretné helyezni vállalkozása működését, bátran forduljon hozzájuk.”

KOVÁCS Edit
áruforgalmi igazgató
COOP Szeged Zrt.

Lépjen velünk kapcsolatba