Fagyizó nyitás feltételei
Összefoglaltuk a Fagyizó nyitáshoz általában szükséges dokumentációs és üzletkialakítási teendőket, követelményeket
Kialakítási követelmények
Üzlethelyiség
- Az épület érintésvédelmi és tűzvédelmi megfeleltetése
Fagylalt előállító rész technológiai kialakítása
- Fagylalt előkészítő (fagylalt készítés eszközei, kétfázisú mosogató (technológiai edényekhez, kézmosó)
- Raktározás: rekeszes, hűtős, polcos tárolás
- Hűtött élelmiszer tárolás (bontott italok, tejtermékek, díszítő gyümölcsök)
- Háttér fagylalt fagyasztó és háttér süteményes hűtő biztosítása
Kiszolgáló rész Technológiai kialakítás követelményei:
- kétfázisú mosogató (vendég edényekhez)
- kézmosó
- fagylaltkiszolgáló pult, kanálmosó
- sütemény forgalmazás feltételei: szakosítás, hűtés, fogyasztói tájékoztató biztosítása
Vendégtér ismérvei:
- Kiadó ablakos (Nem szükséges vendég WC)
- Belépős (Nem szükséges vendég WC )
- Vendég teres (Javasolt a vendég WC is):
- Állófogyasztás esetén: nem kötelező
Személyzeti helyiségek
- Öltöző szekrény minden esetben
- Személyzeti WC előtérrel, (nem lehet közös használatú a vendégekkel, még az előtér sem!) kézmosóval, tusoló már nem kötelező
- Takarítási vízvételi hely
Fagyizó engedélyek, dokumentációk
Regisztrációs kérelem az illetékes önkormányzathoz, amely tartalmazza
- Fagyizó Termékkör megjelölés
- Nyitva tartás megjelölését
- Nyitás időpontját
Bejelentkezés a Járási kormányhivatalhoz (élelmiszerlánc biztonság)
A kérelem befogadása után 30 napon belüli hatósági visszaellenőrzés várható, amihez már szüksége lesz az általunk elkészített szakmai dokumentumokra!
Milyen dokumentációs feladatok várnak Önre a Fagyizó nyitás előtt?
- A Fagyizó termékkörére és kialakítására szabott HACCP rendszer elkészítése
- Kémiai kockázatbecslés dokumentáció
- A tisztítószerek bejelentése az NNGYK (Nemzet Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ)- hoz
- Munkavédelmi kockázatbecslés 1 fő munkavállalótól
- Tűzvédelmi szabályzat és kiürítés számítás ( bizonyos méret, tevékenység és befogadó képességtől)
- Anyaghányad nyilvántartás létrehozása termékenként
- Alkalmazott esetén ezen felül:
- Munka- és tűzvédelmi oktatások
- Higiéniai és HACCP oktatások
- Egyéni védőeszköz szabályzat
- Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat
20+ év iparági tapasztalat
Országos lefedettség
Hatóságilag elfogadott dokumentáció
Komplex mérnöki háttér

Kapcsolat
Kérjen ingyenes konzultációt még ma!
Az összes kötelező laborvizsgálatunkért, mint a víz, legionella, felület higiéniai vizsgálat stb. is ők a felelősek, illetve a saját fejlesztésű HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket is használjuk, ami nagyban segíti a munkánk átláthatóságát.
Kiemelném a rugalmasságukat, a gyors reakcióidőt, és azt, hogy mindig emberi hangon kommunikáltak, nem szakkifejezésekkel dobálózva. Mindenkinek ajánlom őket, aki szereti, ha a dolgok rendben vannak a háttérben is.”

SZÁNTAI Rita
Category Manager
Accor HotelServices Magyarország Kft.


















Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével
Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 vagy a +36 30 826 63 04 telefonszámok bármelyikén.


7 FŐ ÉLELMISZERMÉRNÖK - HACCP RENDSZERGAZDA, 2 FŐ MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS, 1 FŐ TŰZVÉDELMI TECHNIKUS, IFS, GYAKORLOTT SZAKTANÁCSADÓK, OKTATÓK, KÖZEL 20 ÉV GYAKORLATI TAPASZTALATTAL
ELKÉSZÍTETT ÉS A HATÓSÁG ÁLTAL ELFOGADOTT DOKUMENTÁCIÓ TÖBB MINT 2200 ÜGYFÉLNEK 2025-BEN IS
(AKÁR) 24 ÓRÁN BELÜL SÜRGŐS IGÉNY ESETÉN, MAGYARORSZÁG BÁRMELYIK TELEPÜLÉSÉRE, GARANCIA VÁLLALÁSÁVAL, CÉGÜNKTŐL MEGKAPJA AZ ÖSSZES SZÜKSÉGES DOKUMENTÁCIÓT

2012 óta


Csapatunk

GOSZTONYI ZSUZSANNA
élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

FRÖHLICH LÁSZLÓ
ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető

TOKAJI ANDRÁS
szaktanácsadó, vezető oktató

NAGY GÁBOR
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

NAGY ÉVA
élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó

GAJDI KRISZTINA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó

PALOTÁS ZOLTÁNNÉ, VIRÁG
munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

SZABÓ TÍMEA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó

SÓS MÁTÉ
élelmiszermérnök, szaktanácsadó

PAPP HAJNALKA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban
HACCP
Digitális HACCP
Üzletnyitás, tanácsadás
Munka és tűzvédelem
Legionella
Gyártmánylap / Anyaghányad

KOVÁCS Edit
áruforgalmi igazgató
COOP Szeged Zrt.
Lépjen velünk kapcsolatba

Hívjon, írjon bizalommal!
