Büfé nyitás feltételei
Az üzlettípus fő jellemzője: Olyan üzletek tartoznak ide, ahol büfé termékeket forgalmaznak és állítanak elő általában egyféle előkészítő helyiséggel. Amelyik alapanyag előkészítésére nincs előkészítő, azt konyhakész állapotban kell az egységbe beszállítani és a felhasználásig szakosítva tárolni. Nincs meleg étel előállítás, maximum egytálétel. Fő termékek tészta alapnál (tészta előkészítővel): lángos, palacsinta, kürtöskalács. Fő termékek hús alapnál (zöldség mosóval, előkészített hússal): gyros, hot-dog
Kialakítási követelmények büfé esetén
Üzlethelyiség
- Az épület érintésvédelmi és tűzvédelmi megfeleltetése
Büfé rész technológiai kialakítása
- Kétfázisú fehér mosogató, kézmosó (vendég edényekhez) vagy eldobható edények használata
- Zöldség előkészítő (kétfázisú mosogató, kézmosó) külön helyiségben leválasztva vagy konyhakész zöldség használata
- Húselőkészítő (külön, csak a húsokhoz használható kétmedencés mosogató, kézmosó) vagy konyhakész hús használata
- Konyha vagy látványkonyha: (főző, sütő berendezések, munkaasztalok, feltéthűtők, előkészített alapanyag hűtő, stb. és kétmedencés mosogató, kézmosó)
- Raktározás: rekeszes, hűtős, polcos tárolás (bontott italok, tejtermékek, alapanyagok szakosított tárolása)
Vendégtér lehetőségek
- Belépős (nem szükséges vendég WC)
- Vendég teres (javasolt a vendég WC is)
- Állófogyasztás esetén: nem kötelező
Személyzeti helyiségek
- Öltöző szekrény minden esetben
- Személyzeti WC előtérrel, (nem lehet közös használatú a vendégekkel, még az előtér sem!) kézmosóval, tusoló már nem kötelező
- Takarítási vízvételi hely
Büfé Engedélyek, dokumentáció
Regisztrációs kérelem az illetékes önkormányzathoz, amely tartalmazza
- Büfé Termékkör megjelölés
- Nyitva tartás megjelölését
- Nyitás időpontját
Bejelentkezés a Járási kormányhivatalhoz (élelmiszerlánc biztonság)
A kérelem befogadása után 30 napon belüli hatósági visszaellenőrzés várható, amihez már szüksége lesz az általunk elkészített szakmai dokumentumokra!
Milyen dokumentációs feladatok várnak Önre a Büfé nyitás előtt?
- A büfé termékkörére és kialakítására szabott HACCP rendszer elkészítése
- Kémiai kockázatbecslés dokumentáció
- A tisztítószerek bejelentése az NNGYK (Nemzet Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ)-hoz
- Munkavédelmi kockázatbecslés 1 fő munkavállalótól
- Tűzvédelmi szabályzat és kiürítés számítás (bizonyos méret, tevékenység és befogadó képességtől)
- Anyaghányad nyilvántartás létrehozása termékenként
- Alkalmazott esetén ezen felül:
- Munka- és tűzvédelmi oktatások
- Higiéniai és HACCP oktatások
- Egyéni védőeszköz szabályzat
- Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat
20+ év iparági tapasztalat
Országos lefedettség
Hatóságilag elfogadott dokumentáció
Komplex mérnöki háttér
Kapcsolat
Kérjen ingyenes konzultációt még ma!
Az összes kötelező laborvizsgálatunkért, mint a víz, legionella, felület higiéniai vizsgálat stb. is ők a felelősek, illetve a saját fejlesztésű HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket is használjuk, ami nagyban segíti a munkánk átláthatóságát.
Kiemelném a rugalmasságukat, a gyors reakcióidőt, és azt, hogy mindig emberi hangon kommunikáltak, nem szakkifejezésekkel dobálózva. Mindenkinek ajánlom őket, aki szereti, ha a dolgok rendben vannak a háttérben is.”
SZÁNTAI Rita
Category Manager
Accor HotelServices Magyarország Kft.![]()
Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével
Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 vagy a +36 30 826 63 04 telefonszámok bármelyikén.
7 FŐ ÉLELMISZERMÉRNÖK - HACCP RENDSZERGAZDA, 2 FŐ MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS, 1 FŐ TŰZVÉDELMI TECHNIKUS, IFS, GYAKORLOTT SZAKTANÁCSADÓK, OKTATÓK, KÖZEL 20 ÉV GYAKORLATI TAPASZTALATTAL
ELKÉSZÍTETT ÉS A HATÓSÁG ÁLTAL ELFOGADOTT DOKUMENTÁCIÓ TÖBB MINT 2200 ÜGYFÉLNEK 2025-BEN IS
(AKÁR) 72 ÓRÁN BELÜL SÜRGŐS IGÉNY ESETÉN, MAGYARORSZÁG BÁRMELYIK TELEPÜLÉSÉRE, GARANCIA VÁLLALÁSÁVAL, CÉGÜNKTŐL MEGKAPJA AZ ÖSSZES SZÜKSÉGES DOKUMENTÁCIÓT
2012 óta
Ne hagyja, hogy az élelmiszerbiztonsági megfelelőség terhe akadályozza vállalkozása sikerét! Ahelyett, hogy heteket töltene a bonyolult jogszabályok értelmezésével, válassza a szakértő megoldást, és felejtse el a bírságok miatti aggodalmat. Szolgáltatásainkkal garantáltan naprakész, precíz és a hatóságok által elfogadott rendszert kap, amely valódi biztonságot és nyugalmat teremt konyhájában, üzletében, üzemében stb. Kattintson most, és kérjen árajánlatot, hogy a HACCP és az egyéb kötelező élelmiszerbiztonsági dokumentációi ne kötelező rossz, hanem üzleti előny legyen!
Csapatunk
GOSZTONYI ZSUZSANNA
élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető
FRÖHLICH LÁSZLÓ
ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető
TOKAJI ANDRÁS
szaktanácsadó, vezető oktató
NAGY GÁBOR
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor
NAGY ÉVA
élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó
GAJDI KRISZTINA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
PALOTÁS ZOLTÁNNÉ, VIRÁG
munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs
SZABÓ TÍMEA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
SÓS MÁTÉ
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
PAPP HAJNALKA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban
HACCP
Digitális HACCP
Üzletnyitás, tanácsadás
Munka és tűzvédelem
Legionella
Gyártmánylap / Anyaghányad
KOVÁCS Edit
áruforgalmi igazgató
COOP Szeged Zrt.![]()
Lépjen velünk kapcsolatba
Hívjon, írjon bizalommal!



