A boltnyitás feltételei
A boltnyitás általában szükséges feltételei, a dokumentációs és
üzletkialakítási teendők, követelmények
Az alábbi példánkban olyan boltok szerepelnek, ahol jellemzően csemegepultot, pékáru pultot alakítanak ki. Tejterméket, csomagolt élelmiszert, háztartási vegyiárut, italárut, állateledelt, zöldséget és gyümölcsöt önkiszolgálással értékesítenek.
Feladatok az üzletnyitás során
- A bolt épületének érintésvédelmi és tűzvédelmi megfeleltetése alapkövetelmény
A Bolt Technológiai kialakítása (érdemes helyszíni tanácsadást kérni)
- Előkészítő csemegeáruhoz: Kétfázisú mosogató, kézmosó, külön helyiség
- Forgalmazás feltételei (kínálattól függően):
- cukrászsütemény pult
- szakosított csemegepult
- szakosított mérlegek
- függesztett füstöltáru tárolás
- szakosított eladótéri áru elhelyezés
- jelölések biztosítása
- Raktározás (polcos, raklapos tárolás):
- vegyiáru raktár,
- élelmiszer raktár,
- zöldség raktár
- Eladótér: Szakosított áruelhelyezéssel a termék igényei szerinti hőmérséklet biztosításával
- Személyzeti helyiségek
- Öltöző szekrény
- Tusoló szükség szerint
- WC előtérrel, kézmosóval
- étkező
Kötelező dokumentációs feladatok
- Önkormányzati engedély, regisztráció
- Szakhatósági engedély
- HACCP dokumentáció elkészítése
- Munkavédelmi dokumentációk elkészítése
- Oktatások megtartása a dolgozóknak! (élelmiszer higiénia, munka-tűzvédelem)
A boltok egyedi kínálata, kialakítása miatt weboldalunkon csak üzletnyitási vázlatokat biztosíthatunk, melyek csak segítenek, de nem elegendőek az engedélyezéshez.
Üzletnyitási segédlet letöltése: Élelmiszerbolt (nyers hús nélkül) nyitási feltételei
Engedélyek, dokumentáció
Tevékenység regisztráció, működési engedély
Kérelem az önkormányzathoz
- Termékkör megjelölés (vegyiáru, dohánytermék engedélyköteles)
- Nyitvatartás megjelölés
- Regisztráció kiadása
- Nyitás
- Az engedélyeztetésnél külön figyelemmel kell lenni néhány termékcsoportra pl. (tejtermék, húsáru, cukrászsütemény)
- 30 napon belüli hatósági visszaellenőrzés
Dokumentációs feladatok
- HACCP dokumentáció kialakítása és alkalmazása (csak képesített szakember által)
- Önellenőrzési dokumentáció elkészítése
- Kémiai kockázatbecslés dokumentáció (csak képesített szakember által)
- A tisztítószerek Népegészségügyi bejelentése
- Munkavédelmi kockázatbecslés 1 fő munkavállalótól
- Alkalmazott esetén ezen felül:
- Munka- és tűzvédelmi oktatások szervezése
- Higiéniai és HACCP oktatások megtartása
- Egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
- Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
Általános munkahelyi feltételek
- Munkaköri leírások
- Munkaszerződések
- Dohányzási szabályozás
- Munkaügyi és könyvelési feladatok megoldása
Hívjon bizalommal! +36-20-312-68-92
20+ év iparági tapasztalat
Országos lefedettség
Hatóságilag elfogadott dokumentáció
Komplex mérnöki háttér

Kapcsolat
Kérjen ingyenes konzultációt még ma!
Az összes kötelező laborvizsgálatunkért, mint a víz, legionella, felület higiéniai vizsgálat stb. is ők a felelősek, illetve a saját fejlesztésű HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket is használjuk, ami nagyban segíti a munkánk átláthatóságát.
Kiemelném a rugalmasságukat, a gyors reakcióidőt, és azt, hogy mindig emberi hangon kommunikáltak, nem szakkifejezésekkel dobálózva. Mindenkinek ajánlom őket, aki szereti, ha a dolgok rendben vannak a háttérben is.”

SZÁNTAI Rita
Category Manager
Accor HotelServices Magyarország Kft.
A közös munka minden alkalommal gördülékenyen, átláthatóan és pontosan zajlik, legyen szó HACCP-rendszerünk felülvizsgálatáról, oktatásokról vagy munkavédelmi ellenőrzésekről.
Külön értékeljük, hogy komplex rendszereinket is átfogó szemlélettel kezelik, miközben a gyakorlati megvalósíthatóságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Ez nemcsak megkönnyíti a vezetői döntéshozatalt, hanem biztonságot is ad számunkra a mindennapi működés során.
Olyan hosszú távú, stabil szakmai partnert találtunk bennük, akikre bármikor számíthatunk – és akik hozzájárulnak ahhoz, hogy üzleteink minden pillanatban megfeleljenek a legszigorúbb higiéniai és munkaügyi elvárásoknak.”

Jacsó József Sándor
Területi vezető
Lipóti Pékség Kft.


















Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével
Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 826 63 04 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.


7 FŐ ÉLELMISZERMÉRNÖK - HACCP RENDSZERGAZDA, 2 FŐ MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS, 1 FŐ TŰZVÉDELMI TECHNIKUS, IFS, GYAKORLOTT SZAKTANÁCSADÓK, OKTATÓK, KÖZEL 20 ÉV GYAKORLATI TAPASZTALATTAL
ELKÉSZÍTETT ÉS A HATÓSÁG ÁLTAL ELFOGADOTT DOKUMENTÁCIÓ TÖBB MINT 2200 ÜGYFÉLNEK 2025-BEN IS
(AKÁR) 24 ÓRÁN BELÜL SÜRGŐS IGÉNY ESETÉN, MAGYARORSZÁG BÁRMELYIK TELEPÜLÉSÉRE, GARANCIA VÁLLALÁSÁVAL, CÉGÜNKTŐL MEGKAPJA AZ ÖSSZES SZÜKSÉGES DOKUMENTÁCIÓT

2012 óta


Csapatunk

GOSZTONYI ZSUZSANNA
élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

FRÖHLICH LÁSZLÓ
ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető

TOKAJI ANDRÁS
szaktanácsadó, vezető oktató

NAGY GÁBOR
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

NAGY ÉVA
élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó

GAJDI KRISZTINA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó

PALOTÁS ZOLTÁNNÉ, VIRÁG
munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

SZABÓ TÍMEA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó

SÓS MÁTÉ
élelmiszermérnök, szaktanácsadó

PAPP HAJNALKA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban
HACCP
Digitális HACCP
Üzletnyitás, tanácsadás
Munka és tűzvédelem
Legionella
Gyártmánylap / Anyaghányad

KOVÁCS Edit
áruforgalmi igazgató
COOP Szeged Zrt.
Lépjen velünk kapcsolatba

Hívjon, írjon bizalommal!
