Anyaghányad nyilvántartás
Mit ír elő a rendelet, milyen adatai vannak egy anyaghányad nyilvántartásnak?
Kötelező elemek:
Az élelmiszer vállalkozóról:
a) A vendéglátó vállalkozó neve, székhelyének címe
b) Az ételkészítés, címe
Az élelmiszerről:
c) Megnevezés
d) Az anyaghányad nyilvántartás készítésének időpontja
e) Az egységnyi termékhez (adag vagy darab) felhasznált alapanyagok, adalékanyagok, aromák és enzimek megnevezése és mennyisége, jelölve az élelmiszerek jelöléséről szóló külön rendelet szerinti allergén összetevőket is. (Összetevők, Allergén összetevők)
A technológiáról:
Technológiai leírás, hőkezelés, készen tartás, tálalás, kiszolgálás, kiszállítás, csomagolóanyag.
Az étel fogyaszthatósági vagy minőség-megőrzési időtartama
A tárolási és készen tartási feltételek.
A rendelet 20. § (2) bekezdés szerint forgalomba hozott élelmiszerek esetében a jelölés teljes szövege.
+ Tápérték adatok 2016. decemberétől hatályos!
A jóváhagyó neve, végzettsége, aláírása.
Milyen változások történtek a Közétkeztető konyhák esetében?
A 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, valamint a 1169/2011/Eu rendelet a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról, jelentős változásokat követelt 2015. január 1-től az Önök főző, és/vagy tálalókonyháinál is!
A változások az alábbiak:
- Allergén tájékoztatást kell nyújtani a fogyasztó felé az étlapon.
- Belső eljárást kell kidolgozni az allergén tájékoztatásról.
- El kell végezni a dolgozók allergén képzését!
- Sótartalom tájékoztatást kell nyújtani az étlapon.
- Minden meglévő HACCP dokumentációt szükséges módosítani a jogszabályi változással és termékleírással kiegészítve.
- Folynak a konyha auditok a NÉBIH részéről, az esetek többségében HACCP felülvizsgálatot, új rendszer kialakítást, továbbá dolgozói higiéniai és HACCP oktatásokat írnak elő!
- Az anyaghányad nyilvántartások hiányosak, nem megfelelőek, dokumentáció kialakítást kérnek Önöktől!
Megoldási javaslatunk anyaghányad készítésre:
Elkészítettük a közétkeztető anyaghányad nyilvántartás CD-t sótartalommal, allergénekkel, tápértékkel segítségül!
Előnyei
- 120 féle menza étel és tízórai, uzsonna
- 100 adagra és 1 adagra kalkulált receptúra.
- allergén összetevők meghatározása és kiemelése.
- transzzsírsav tartalom, enzimek, adalékok.
- Jogszabályi tartalmi követelmények (készentartás körülményei, kiszállítás, csomagolás, stb).
- Korcsoportos tápértékszámítás 1 adagra, 100 adagra, korcsoportos sótartalom
- Szerkeszthető, bővíthető, word formátum.
- Utógondozást, további számítást vállalunk.
A CD ára: 50.000,- Ft + Áfa + postaköltség
LETÖLTHETŐ MINTA:
anyaghányad tápértékkel, sótartalommal, allergénekkel!
Letölthető tartalomjegyzék:
CD Tartalomjegyzék
20+ év iparági tapasztalat
Országos lefedettség
Hatóságilag elfogadott dokumentáció
Komplex mérnöki háttér

Kapcsolat
Kérjen ingyenes konzultációt még ma!
Az összes kötelező laborvizsgálatunkért, mint a víz, legionella, felület higiéniai vizsgálat stb. is ők a felelősek, illetve a saját fejlesztésű HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket is használjuk, ami nagyban segíti a munkánk átláthatóságát.
Kiemelném a rugalmasságukat, a gyors reakcióidőt, és azt, hogy mindig emberi hangon kommunikáltak, nem szakkifejezésekkel dobálózva. Mindenkinek ajánlom őket, aki szereti, ha a dolgok rendben vannak a háttérben is.”

SZÁNTAI Rita
Category Manager
Accor HotelServices Magyarország Kft.
A közös munka minden alkalommal gördülékenyen, átláthatóan és pontosan zajlik, legyen szó HACCP-rendszerünk felülvizsgálatáról, oktatásokról vagy munkavédelmi ellenőrzésekről.
Külön értékeljük, hogy komplex rendszereinket is átfogó szemlélettel kezelik, miközben a gyakorlati megvalósíthatóságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Ez nemcsak megkönnyíti a vezetői döntéshozatalt, hanem biztonságot is ad számunkra a mindennapi működés során.
Olyan hosszú távú, stabil szakmai partnert találtunk bennük, akikre bármikor számíthatunk – és akik hozzájárulnak ahhoz, hogy üzleteink minden pillanatban megfeleljenek a legszigorúbb higiéniai és munkaügyi elvárásoknak.”

Jacsó József Sándor
Területi vezető
Lipóti Pékség Kft.


















Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével
Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 826 63 04 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.


7 FŐ ÉLELMISZERMÉRNÖK - HACCP RENDSZERGAZDA, 2 FŐ MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS, 1 FŐ TŰZVÉDELMI TECHNIKUS, IFS, GYAKORLOTT SZAKTANÁCSADÓK, OKTATÓK, KÖZEL 20 ÉV GYAKORLATI TAPASZTALATTAL
ELKÉSZÍTETT ÉS A HATÓSÁG ÁLTAL ELFOGADOTT DOKUMENTÁCIÓ TÖBB MINT 2200 ÜGYFÉLNEK 2025-BEN IS
(AKÁR) 24 ÓRÁN BELÜL SÜRGŐS IGÉNY ESETÉN, MAGYARORSZÁG BÁRMELYIK TELEPÜLÉSÉRE, GARANCIA VÁLLALÁSÁVAL, CÉGÜNKTŐL MEGKAPJA AZ ÖSSZES SZÜKSÉGES DOKUMENTÁCIÓT

2012 óta


Csapatunk

GOSZTONYI ZSUZSANNA
élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

FRÖHLICH LÁSZLÓ
ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető

TOKAJI ANDRÁS
szaktanácsadó, vezető oktató

NAGY GÁBOR
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

NAGY ÉVA
élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó

GAJDI KRISZTINA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó

PALOTÁS ZOLTÁNNÉ, VIRÁG
munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

SZABÓ TÍMEA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó

SÓS MÁTÉ
élelmiszermérnök, szaktanácsadó

PAPP HAJNALKA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban
HACCP
Digitális HACCP
Üzletnyitás, tanácsadás
Munka és tűzvédelem
Legionella
Gyártmánylap / Anyaghányad

KOVÁCS Edit
áruforgalmi igazgató
COOP Szeged Zrt.
Lépjen velünk kapcsolatba

Hívjon, írjon bizalommal!
