Anyaghányad nyilvántartás
Az anyaghányad nyilvántartás (vagy receptúra nyilvántartás) az élelmiszergazdaságban egy olyan dokumentált rendszer, amely részletesen rögzíti és követi egy adott élelmiszer termék előállításához felhasznált valamennyi összetevő (alapanyag, adalékanyag, segédanyag) pontos mennyiségét és arányát.
KÖTELEZŐ a vendéglátással és a közétkeztetéssel foglalkozó vállalkozóknak, intézményeknek a 62/2011-es vendéglátó rendelet szerint.
Milyen részei vannak egy anyaghányad nyilvántartásnak?
Kötelező elemek:
Az élelmiszer vállalkozóról:
a) A vendéglátó vállalkozó neve, székhelyének címe
b) Az ételkészítés helyének a címe
Az élelmiszerről:
c) Megnevezés
d) Az anyaghányad nyilvántartás készítésének időpontja
e) Az egységnyi termékhez (adag vagy darab) felhasznált alapanyagok, adalékanyagok, aromák és enzimek megnevezése és mennyisége, jelölve az élelmiszerek jelöléséről szóló külön rendelet szerinti allergén összetevőket is. (Összetevők, Allergén összetevők)
A technológiáról:
Technológiai leírás, hőkezelés, készen tartás, tálalás, kiszolgálás, kiszállítás, csomagolóanyag
Az étel fogyaszthatósági vagy minőség-megőrzési időtartama
A tárolási és készen tartási feltételek
A rendelet 20. § (2) bekezdés szerint forgalomba hozott élelmiszerek esetében a jelölés teljes szövege
Megrendelhető kész anyaghányad nyilvántartás gyűjtemények:
- Büfés, (60 db ételt tartalmaz) 35 000 Ft + áfa
- Pizzériás, (80 db ételt tartalmaz) 35 000 Ft + áfa
- Éttermes (120 db ételt tartalmaz) 45 000 Ft + áfa
- Közétkeztető 45 000 Ft + áfa
- Étterem + közétkeztető 55 000 Ft + áfa
Kész anyaghányad nyilvántartásaink tartalma:
- 10 adagra és/vagy 1 adagra kalkulált receptúra
- Allergén összetevők meghatározása és kiemelése
- Jogszabályi tartalmi követelmények (készentartás körülményei, kiszállítás, csomagolás, stb.)
- Szerkeszthető, bővíthető, word formátum
- Utógondozást, további számításokért keressen bizalommal
Letölthető tartalomjegyzék:
20+ év iparági tapasztalat
Országos lefedettség
Hatóságilag elfogadott dokumentáció
Komplex mérnöki háttér

Kapcsolat
Kérjen ingyenes konzultációt még ma!
Az összes kötelező laborvizsgálatunkért, mint a víz, legionella, felület higiéniai vizsgálat stb. is ők a felelősek, illetve a saját fejlesztésű HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket is használjuk, ami nagyban segíti a munkánk átláthatóságát.
Kiemelném a rugalmasságukat, a gyors reakcióidőt, és azt, hogy mindig emberi hangon kommunikáltak, nem szakkifejezésekkel dobálózva. Mindenkinek ajánlom őket, aki szereti, ha a dolgok rendben vannak a háttérben is.”

SZÁNTAI Rita
Category Manager
Accor HotelServices Magyarország Kft.


















Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével
Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 vagy a +36 30 826 63 04 telefonszámok bármelyikén.


7 FŐ ÉLELMISZERMÉRNÖK - HACCP RENDSZERGAZDA, 2 FŐ MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS, 1 FŐ TŰZVÉDELMI TECHNIKUS, IFS, GYAKORLOTT SZAKTANÁCSADÓK, OKTATÓK, KÖZEL 20 ÉV GYAKORLATI TAPASZTALATTAL
ELKÉSZÍTETT ÉS A HATÓSÁG ÁLTAL ELFOGADOTT DOKUMENTÁCIÓ TÖBB MINT 2200 ÜGYFÉLNEK 2025-BEN IS
(AKÁR) 24 ÓRÁN BELÜL SÜRGŐS IGÉNY ESETÉN, MAGYARORSZÁG BÁRMELYIK TELEPÜLÉSÉRE, GARANCIA VÁLLALÁSÁVAL, CÉGÜNKTŐL MEGKAPJA AZ ÖSSZES SZÜKSÉGES DOKUMENTÁCIÓT

2012 óta


Csapatunk

GOSZTONYI ZSUZSANNA
élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

FRÖHLICH LÁSZLÓ
ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető

TOKAJI ANDRÁS
szaktanácsadó, vezető oktató

NAGY GÁBOR
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

NAGY ÉVA
élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó

GAJDI KRISZTINA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó

PALOTÁS ZOLTÁNNÉ, VIRÁG
munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

SZABÓ TÍMEA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó

SÓS MÁTÉ
élelmiszermérnök, szaktanácsadó

PAPP HAJNALKA
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban
HACCP
Digitális HACCP
Üzletnyitás, tanácsadás
Munka és tűzvédelem
Legionella
Gyártmánylap / Anyaghányad

KOVÁCS Edit
áruforgalmi igazgató
COOP Szeged Zrt.
Lépjen velünk kapcsolatba

Hívjon, írjon bizalommal!
