Munka- és tűzvédelem

Minden vállalkozásnak, így Önnek is kiemelten törekednie kell a jogszabályoknak való megfelelésre a munkavédelem területén is. Ezen a területen kizárólag megfelelő szakirányú tevékenységgel rendelkezők készíthetnek dokumentációt.

Milyen munkavédelmi dokumentációk szükségesek egy vállalkozásnál?

  • Munkahelyi kockázatbecslés (1 alkalmazottól)
  • Kémiai kockázatbecslés (veszélyes vegyszerek használata esetén)
  • Egyéni Védőeszköz Szabályzat (1 alkalmazottól)
  • Orvosi Vizsgálatok Rendje (1 alkalmazottól)
  • Egységes és Átfogó Megelőzési Stratégia (1 alkalmazottól)
  • Legionella kockázatelemzés (meleg víz tárolás, felhasználás esetén…)
  • Biológiai kockázatbecslés
  • Munkavédelmi oktatás (1 alkalmazottól)

Milyen Tűzvédelmi dokumentációk szükségesek egy vállalkozásnál?

  • Tűzvédelmi Szabályzat (50 fő alkalmazotti létszámtól, és/vagy 50 fő befogadóképességtől)
  • Kiürítés számítás (50 fő befogadóképességtől)
  • Menekülési terv (szállás szolgáltatás esetén)
  • Tűzvédelmi oktatás (1 alkalmazottól)

Hogyan tudunk segíteni Önnek?

  • Megmondjuk Önnek, hogy milyen hiányosságok vannak az egységében, mit hogyan, milyen határidőre kell megoldani.
  • Szakmai tanácsadásunk révén tudja, hogy mit kell csinálnia így mérsékelheti a hatósági büntetés esélyét.
  • Munkánkra garanciát vállalunk, hatósági reklamáció esetén az adott időszakban ingyenesen elvégezzük a kért módosítást.
  • Tanácsadásunk elsősorban az élelmiszeres szakmára, a kereskedelemre és az irodákra specifikus

Tűzvédelmi szabályzat

Minden üzlet kinyitásához szükséges tűzvédelmi szabályzat, de abban az esetben, ha az ön üzletére teljesül valamelyik a felsoroltak közül, akkor egyedi tűzvédelmi szabályzatra van szükség:

  • 50 főnél több alkalmazottat foglalkoztat
  • 50 főnél nagyobb befogadóképességű helyiséggel rendelkezik
  • 10 fő befogadóképességet meghaladó kereskedelmi szálláshelynek

Menekülési Útvonalterv

Menekülési útvonalterv elkészítése, és az épületben való elhelyezése kötelező minden olyan vállalkozásnak, aminek épületére igaz, hogy:

  • Befogadóképessége meghaladja az 50 főt
  • Rendeltetéséből adódóan idegen személyek tartózkodnak az épületben (például szálláshely, iskola, áruház, étterem)
  • Az épület tűzvédelmi kockázati osztálya indokolja

Kiürítési Számítás

A kiürítési számítás szakember által elvégzett művelet, a magyar jogszabályok szerint elvégzett becslés, hogy az épület vészhelyzet esetén megadott idő alatt kiüríthető-e. Minden épületbe kötelező, amelyre igaz a következők bármelyike:

  • Az egyszerre bent tartózkodók száma meghaladja az 50 főt
  • Rendeltetéséből adódóan idegen személyek tartózkodnak az épületben (például szálláshely, iskola, áruház, étterem)
  • Ha az épület közösségi funkciójó vagy ipari jellegű
  • Ha az épület magas illetve középmagas (13,65 m feletti építményszint) esetén

Amennyiben most nyitja vállalkozását, kérjen árajánlatot a komplex nyitási csomagunkra, amelyben minden a nyitáshoz szükséges dokumentum elkészítését elvállaljuk, rövid határidővel, garanciával.

20+ év iparági tapasztalat

Valódi gyakorlati háttérrel segítjük az élelmiszer-előállítás, vendéglátás, kereskedelem és szállítás szereplőit – a pékségtől a húsüzemig.

Országos lefedettség

Budapesttől a legkisebb falvakig: mindenhová kiszállunk, gyors határidővel, extra kiszállási díj nélkül.

Hatóságilag elfogadott dokumentáció

Saját fejlesztésű anyagainkat a NÉBIH és a helyi hatóságok rendszeresen ellenőrizték – és elismerték.

Komplex mérnöki háttér

Élelmiszeripari mérnökcsapatunk naprakész szaktudással és széles körű gyakorlattal dolgozik Önért.

Kapcsolat

Kérjen ingyenes konzultációt még ma!

„A vendéglátásban és szállodaiparban minden nap új helyzeteket hoz, de egy dolog állandó: a szabályoknak való megfelelés és a biztonságos működés iránti igény. Az elmúlt több, mint 10 éves kapcsolatunk során a haccpszakerto.hu-val nem csak egy szolgáltatót, hanem egy olyan megbízható szakmai háttértámogatást kaptunk, akikre nyugodt szívvel rábízhattuk az élelmiszerbiztonsági és higiéniai kérdéseket is.

Az összes kötelező laborvizsgálatunkért, mint a víz, legionella, felület higiéniai vizsgálat stb. is ők a felelősek, illetve a saját fejlesztésű HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket is használjuk, ami nagyban segíti a munkánk átláthatóságát.

Kiemelném a rugalmasságukat, a gyors reakcióidőt, és azt, hogy mindig emberi hangon kommunikáltak, nem szakkifejezésekkel dobálózva. Mindenkinek ajánlom őket, aki szereti, ha a dolgok rendben vannak a háttérben is.”

SZÁNTAI Rita
Category Manager
Accor HotelServices Magyarország Kft.

Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével

Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 vagy a +36 30 826 63 04 telefonszámok bármelyikén.

7 FŐ ÉLELMISZERMÉRNÖK - HACCP RENDSZERGAZDA, 2 FŐ MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS, 1 FŐ TŰZVÉDELMI TECHNIKUS, IFS, GYAKORLOTT SZAKTANÁCSADÓK, OKTATÓK, KÖZEL 20 ÉV GYAKORLATI TAPASZTALATTAL

ELKÉSZÍTETT ÉS A HATÓSÁG ÁLTAL ELFOGADOTT DOKUMENTÁCIÓ TÖBB MINT 2200 ÜGYFÉLNEK 2025-BEN IS

(AKÁR) 72 ÓRÁN BELÜL SÜRGŐS IGÉNY ESETÉN, MAGYARORSZÁG BÁRMELYIK TELEPÜLÉSÉRE, GARANCIA VÁLLALÁSÁVAL, CÉGÜNKTŐL MEGKAPJA AZ ÖSSZES SZÜKSÉGES DOKUMENTÁCIÓT

2012 óta

Ne hagyja, hogy az élelmiszerbiztonsági megfelelőség terhe akadályozza vállalkozása sikerét! Ahelyett, hogy heteket töltene a bonyolult jogszabályok értelmezésével, válassza a szakértő megoldást, és felejtse el a bírságok miatti aggodalmat. Szolgáltatásainkkal garantáltan naprakész, precíz és a hatóságok által elfogadott rendszert kap, amely valódi biztonságot és nyugalmat teremt konyhájában, üzletében, üzemében stb. Kattintson most, és kérjen árajánlatot, hogy a HACCP és az egyéb kötelező élelmiszerbiztonsági dokumentációi ne kötelező rossz, hanem üzleti előny legyen!

Csapatunk

GOSZTONYI ZSUZSANNA

élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető

FRÖHLICH LÁSZLÓ

ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető

TOKAJI ANDRÁS

szaktanácsadó, vezető oktató

NAGY GÁBOR

élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor

NAGY ÉVA

élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó

GAJDI KRISZTINA

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

PALOTÁS ZOLTÁNNÉ, VIRÁG

munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs

SZABÓ TÍMEA

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

SÓS MÁTÉ

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

PAPP HAJNALKA

élelmiszermérnök, szaktanácsadó

Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban

HACCP

Teljes körű HACCP dokumentáció készítése és frissítése minden élelmiszerrel foglalkozó vállalkozás számára – gyors, hatóságilag elismert megoldásokkal.

Digitális HACCP

Papírmentes, korszerű HACCP rendszer táblagépen vagy mobilon – egyszerűbb nyomon követés, automatikus naplók, kevesebb adminisztráció.

Üzletnyitás, tanácsadás

Szakértői támogatás a vállalkozásindítás minden lépésében: engedélyek, előírások, működési feltételek – a biztos indulásért.

Munka és tűzvédelem

Kötelező dokumentációk, oktatások, szabályzatok és helyszíni bejárás – hogy vállalkozása megfeleljen a legszigorúbb előírásoknak is.

Legionella

Kockázatelemzés, dokumentáció és megelőző intézkedési terv vízhálózatokra – kötelező minden vízpermettel dolgozó rendszer esetén.

Gyártmánylap / Anyaghányad

Pontosan kalkulált összetevők, allergénjelölések és nyomonkövethetőség – a gyártás és a hatósági megfelelés biztonságáért.
„A regionális élelmiszer-kereskedelemben különösen fontos, hogy minden egységünk megfeleljen az aktuális jogszabályi előírásoknak – legyen szó - HACCP dokumentációról vagy oktatási kötelezettségekről. A haccpszakerto.hu élelmiszer mernökeivel a 2012-es indulásuk óta több területen is együttműködtünk többek között üzletnyitási vagy átalakítási tanácsadás kérdésében és minden esetben hatékony, pontos és jogszabálykövető megoldásokat kaptunk. A HACCP digitális önellenőrzési rendszerüket pedig majdnem a teljes országos Coop hálózat, azaz több, mint 1500 üzlet használja. Rendszerszinten gondolkodnak, jól reagálnak a kereskedelmi láncok működési sajátosságaira is. Aki biztos alapokra szeretné helyezni vállalkozása működését, bátran forduljon hozzájuk.”

KOVÁCS Edit
áruforgalmi igazgató
COOP Szeged Zrt.

Lépjen velünk kapcsolatba